|
Játssz velünk az értékes nyereményekért! Mutasd meg, mennyire vagy ügyes, mi pedig húsvéti ajándékokkal halmozunk el! Hajhosszabbítás, dúsítás a Gyémánt Hajklinika jóvoltából » Ne feledd: több kredit=nagyobb nyerési esély! |
Hozzávalók
- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- Smarties cukor
Elkészítés
Olvasszuk össze a vajat és a csokoládét. Keverjük habosra a cukrot a tojással, majd adjuk a keveréket az előzőleg felolvasztott masszához. Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeállt, szórjunk bele egy marék Smarties cukrot.
Vajazzunk ki egy tortaformát, öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süssük meg. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, nyomkodjuk bele a maradék Smarties cukorkákat.
Hozzávalók
- 75 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg Rama margarin
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 40 dkg liszt-
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vanília cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezután kanállal (nem géppel) keverd bele a sárgarépát, illetve a mazsolát és a vágott diót. Egy 4 cm kör alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és egyenletesen oszlasd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig süsd.
Hozzávalók
- 22 dkg feldarabolt keserű csokoládé
- 15 dkg barna cukor
- 3 evőkanál víz
- 17 dkg puha vaj
- 2 dkg őrölt mandula
- 3 ek. Liszt
- 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva
- 10 dkg hámozott mandula
- késhegynyi sütőpor
- porcukor
- tejszínhab, friss gyümölcsök
Elkészítése
Vajazz ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban, alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tűzről. A vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütőport is! A tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd össze.
A tojásfehérjéből verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát öntsd a kivajazott tortaformába.
A sütit 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süsd, amíg jól felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hűlni (kb. 30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálald!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK