Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 3 húsvéti torta

Szerző:
Szabó Anna
A sonka és a tojás mellé jó, ha valami különleges édesség is kerül a húsvéti asztalra. Ezért most megmutatjuk a legfinomabb tortákat, amelyekkel biztos a siker.

 


Húsvéti ajándéközön

Játssz velünk az értékes nyereményekért! Mutasd meg, mennyire vagy ügyes, mi pedig húsvéti ajándékokkal halmozunk el!
Gyűjts minél több kreditpontot: regisztrálj, lépj be és böngészd oldalainkat!

Hajhosszabbítás, dúsítás a Gyémánt Hajklinika jóvoltából »
TÁTRA Sóbarlang bérletei »
SodaStream szódagép »
Magenta ajándékcsomag »
Wellness hétvége az Aphrodite**** Selfness Hoteltől »
Hosszú hétvége a ****Hotel Sonnenparkba »
Caremo vásárlási utalvány »
Bécsi utazás az Orangewaystől »
Griff Squash és Fitness havi bérlet »
Tovább a képkeresős játékunkhoz! »
Tippek, olvasnivalók »

Ne feledd: több kredit=nagyobb nyerési esély!

 

1. Smarties torta

Hozzávalók

- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- Smarties cukor


Elkészítés

Olvasszuk össze a vajat és a csokoládét. Keverjük habosra a cukrot a tojással, majd adjuk a keveréket az előzőleg felolvasztott masszához. Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeállt, szórjunk bele egy marék Smarties cukrot.

Vajazzunk ki egy tortaformát, öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süssük meg. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, nyomkodjuk bele a maradék Smarties cukorkákat.


2. Húsvéti répatorta


Hozzávalók

- 75 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg Rama margarin
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 40 dkg liszt-
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola


Elkészítés


A tojást a cukorral és a vanília cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezután kanállal (nem géppel) keverd bele a sárgarépát, illetve a mazsolát és a vágott diót. Egy 4 cm kör alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és egyenletesen oszlasd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig süsd.


3. Csokis mandulás sütitorta


Hozzávalók

- 22 dkg feldarabolt keserű csokoládé
- 15 dkg barna cukor
- 3 evőkanál víz
- 17 dkg puha vaj
- 2 dkg őrölt mandula
- 3 ek. Liszt
- 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva
- 10 dkg hámozott mandula
- késhegynyi sütőpor
- porcukor
- tejszínhab, friss gyümölcsök

Elkészítése

Vajazz ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban, alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tűzről. A vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütőport is! A tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd össze.

A tojásfehérjéből verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát öntsd a kivajazott tortaformába.

A sütit 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süsd, amíg jól felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hűlni (kb. 30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálald!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL