UTAZÁS

Óriások temploma - Az Ain Dara Templom romjainál található gigantikus lábnyom furcsa dolgokat sejtet

Talán arra utal, hogy volt idő, amikor az istenek az emberek között jártak, vagy éppen azt akarja bemutatni, hogy egykoron bizony óriások is éltek az emberek között. Bárhogy is van, érdemes végigsétálni a romok között, és legalább virtuálisan megcsodálni ezt az óriási lábnyomot.

{KEPGALERIA}

Az Ain Dara templomot vélhetően a vaskorban, 1300 és 1000 között állították a szír-hettita csoportok, amikor a hettita birodalom megbukott adott politikai okok miatt. Domináns erőkké váltak a kelet-mediterrán térségben, amíg mindennek a Neo-Asszir Birodalom véget nem vetett a 8. században. Ez az örökség sokféleképpen értelmezhető. Talán a pazar kulturális befolyás az ókori Mezopotámia és a sumérok részéről. Noha majd ezer év telt el a két kultúra között, de a szimbólumok és a falakba vésett szobrok erős hasonlóságot mutatnak.

Elképzelhető, hogy az Ain Dara templom óriás lábnyomai mégis csak az istenek lábnyomaira utalnak. Ezek a misztikus uralkodók a Sumér Királyi Listában is fel vannak tüntetve, akik az Özönvíz előtti időszakban éltek. Noha csupán keveseket igazolt a történelem ma, pedig a nevük és a királyságok szerepelnek a vésett sumér leleteken.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL