UTAZÁS

Döbbenetes képeken Európa 5 legijesztőbb kísértetjárta helye

Az európai kontinens számos látványosságot rejteget: nívós éttermeket, tündérmesébe illő kastélyokat és a világrész hatalmas történelmét bemutató túraútvonalakat. Csakhogy Európának van egy ijesztő oldala is: a földrészen található kísértetjárta történelmi helyszíneken hátborzongató lelkek bolyonganak és várják a kíváncsi idelátogatókat.

Akár hiszel a szellemekben, akár nem, nem tagadhatod, hogy feláll a hátadon a szőr, ahogy belépsz az angliai Wotton-under-Edge-ben található Ősi Ram Inn területére, ahol állítólag megrekedt egy pogány papnő szelleme. És habár valószínűtlen, hogy bárki elkapná a pestist, ha meglátogatod Poveglia szigetét, átélheted, milyen volt a világ a Fekete Halál idején, ugyanis ide szállították Velencéből azokat, akik elkapták a kórt. 

Londoni Tower, Anglia

A torony véres történelme sem mentes szellemtörténetektől. Eredetileg a 11. században építették meg a királyi hatalom védelme érdekében, ám börtön is működött és kivégzéseket is végeztek a falai között. Hatodik Henriket itt érte a halál a Rózsák Háborúja alatt és Boleyn Anna, Howard Katalin, valamint I. Johanna királynék is itt vesztették életüket. Úgy tartják, Boleyn Anna kísértete járja kivégzésének helyszíne, a Zöld Torony folyosóit, Stuart Arbella (I. Erzsébet királynő unokatestvére, akit börtönbe zártak azért, mert uralkodói engedély nélkül házasodott) pedig a legendák szerint a Királynő Házában bolyong.

Mindenesetre a tornyot évente több mint 3 millióan látogatják, hogy megcsodálják a koronaékszereket és fényt derítsenek a szellemtörténetekre.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL