Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

8 varázslatos hely a Földön, amit látnod kell

Szerző:
Szabó Anna
Bolygónk sok-sok kincset tartogat számunkra. Olyan helyeket, amelyekről szinte el sem hisszük, hogy létezhetnek. Tegyünk egy kis földkörüli utazást, és ha csak képekben is, ismerkedjünk meg ezekkel a csodálatos helyszínekkel.

.

1. Lake Retba, Szenegál, Afrika

Mintha egy olvadt málnafagylalttal teli fürdőbe merülnénk: ehhez hasonlítható a Lake Retba (Retba-tó) nyújtotta élmény. Természetesen e rendkívüli látványra van tudományos magyarázat. A tó vízében élő Dunaliella salina alga piros pigmentanyaga okozza az elszíneződést, amit a vízre vetülő napsugarak csak fokoznak. A tónak, megkapó színe mellett van egy másik különleges tulajdonsága is, mégpedig sótartalma, ami olyan magas, hogy könnyedén lebeghetünk benne.

A hivatalosan Lac Rose néven ismert tó Szenegál fővárosától, Dakartól mintegy 25 kilométerre fekszik és többek között azzal is hírnevet szerzett magának, hogy itt végződik a Párizs-Dakar verseny. A térséget az Atlanti-óceántól a szél által egyedire formált dűnék választják el. A tó mélysége helyenként eléri a három métert, de ennek felét só teszi ki. Emiatt nem meglepő, hogy a környező falvakban élő lakosok elsősorban a só kinyeréséből és annak eladásából élnek. 

föld utazás látványosság érdekesség úticél
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL