UTAZÁS

10 rémisztő vallási szentély, melyet látnod kell, ha borzongani akarsz

Már őseink is kíváncsiak voltak arra, hogy vajon mi történhetett szeretteikkel a haláluk után. Mivel az emberi fantáziának semmi nem szabhat határt, bizony fel is merült néhány igazán zavarba ejtő lehetőség. Éppen ezért magától értetődő, hogy a szentélyek és templomok komorságba burkolózva figyelmeztetnek arra, hogy mi történik, ha egyszer elhagyjuk földi létünket.

.

 

9. Preah Vihear - Kambodzsa

Itt nincsenek hatalmas kígyók, szent patkányok, vagy rémisztő történetek, mégis van valami, ami ezt a szentélyt hátborzongatóvá teszi: életedet a saját kezedbe kell venned, ha el akarsz ide látogatni.

A szentély a kambodzsai síkságon van, Thaiföld határa mellett. A XI. században épült, és nagyon jó állapotban lévő példája a Khmer építészetnek, ugyanis végig az alapokig megmaradtak a kőfaragások, melyek a szentélyt borítják. Az ENSZ Világörökséggé nyilvánította ezt a helyet, csak az a probléma, hogy mindkét nemzet azt gondolja, hogy az övék. A régészek és a parkőrök, akiket megbíztak, hogy dokumentálják, és megóvják a helyet, hozzászoktak a géppuskák hangjához a szentély körül. Mindössze pár száz méterre van a határtól, Kambodzsa és Thaiföld között, és alkalmanként az állagmegóvás félbeszakad, amikor a konfliktus rosszra fordul.
2011-ben emberek tucatjai – civilek és katonák is – megsebesültek a támadásokban, legalább hét esetben.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL