UTAZÁS

10 rémisztő vallási szentély, melyet látnod kell, ha borzongani akarsz

Már őseink is kíváncsiak voltak arra, hogy vajon mi történhetett szeretteikkel a haláluk után. Mivel az emberi fantáziának semmi nem szabhat határt, bizony fel is merült néhány igazán zavarba ejtő lehetőség. Éppen ezért magától értetődő, hogy a szentélyek és templomok komorságba burkolózva figyelmeztetnek arra, hogy mi történik, ha egyszer elhagyjuk földi létünket.

.

 

4. Huashan Teaház - Kína

Itt nincs pokolábrázolás, a Huashan Teaház teljesen más okból rémisztő, ugyanis ide eljutni nem nevezhető sem szórakoztatónak, sem pedig egyszerűnek. A Huashan hegy évszázadok óta szent és vallásos helynek számít Kínában, a hegycsúcsokon nagyon sok szobor és szentély található. A hegy a bőség megtestesítője, ugyanis a környék rendkívül gazdag állat- és növényfajtákban - példának okáért 474 féle gyógynövény terem itt. A tanok szerint ide jönnek megérinteni a földet az istenek, akik elhozzák mágikus erejüket és csodákat tesznek, és évszázadokon át itt tisztelték az uralkodókat. A hegyi ösvény azonban, amely a Huashan Teaházhoz vezet, évente kb. 100 emberi életet követel magának.

Az ösvény néhány meredek lépcsővel kezdődik, de ez még gyerekjátéknak számít ahhoz képest, ami hamarosan vár az oda tévedőre. Az úgy ugyanis egyszer csak a semmibe fordul, törött deszkák vannak a meredek szikla oldalába szögelve, és nincs biztonsági korlát, csupán egy lánc van, amiben meg lehet kapaszkodni. Néhány helyen még deszka sincs, mindössze néhány keskeny vasrúdon lehet araszolni, vagy éppen egy lánc segítségével kell megmászni a félelmetesen meredek sziklát. Aki felér a csúcsra, az valóban megérdemel egy finom kínai teát, abban a teaházzá alakított kolostorban, ahonnan mesés panoráma nyílik a környékre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL