UTAZÁS

10 rémisztő vallási szentély, melyet látnod kell, ha borzongani akarsz

Már őseink is kíváncsiak voltak arra, hogy vajon mi történhetett szeretteikkel a haláluk után. Mivel az emberi fantáziának semmi nem szabhat határt, bizony fel is merült néhány igazán zavarba ejtő lehetőség. Éppen ezért magától értetődő, hogy a szentélyek és templomok komorságba burkolózva figyelmeztetnek arra, hogy mi történik, ha egyszer elhagyjuk földi létünket.

.

 

3. Wat Phumin - Thaiföld

Wat Phumin egy gyönyörű buddhista szentély a thaiföldi Nan-ben. A templomnak 4 bejárata van, és mindegyik rendelkezik egy Buddha szoborral. A belső tér bonyolultan dekorált, a falakat festmények borítják, melyek felbecsülhetetlen élményt nyújtanak az oda látogatók számára. A főtemplomban található egy kétszintes könyvtár is, ahol vallásos szövegeket tárolnak, továbbá egy apró kupolás épület, melybe biztosan nem akarnál belépni.
A kupolában életnagyságú, 3dimenziós makettek találhatók, melyek azt mutatják, hogy mi történik azzal, aki letér Buddha ösvényéről. Ezeken a maketteken furcsa, állati fejekkel ábrázolják az embereket, akiket elevenen főznek az üstökben, áldozatokat forráznak le forró olajjal, egy nőt pedig felszögelnek a fára, ahol egy madár eszi a feje darabjait. Ráadásul a teremőr egy halom koponyán ül, ami megint csak rémületre ad okot, illetve arra, hogy az oda látogató ne tartózkodjon sokáig a pokol kupolájában. Ez az egész éles ellentétben van a szentély mennyországot ábrázoló részével, ahol kereskedők bámulnak feleségeik szemébe, zenészek játszanak a hangszereiken, és senkit sem forráznak le élve. Az üzenet teljesen érthető.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL