UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Kowloon Walled City, Hong Kong, Kína

Hong Kong Kowloon Fallal körülvett városa 20 éve lett lerombolva, ám ennek ellenére is említésre méltó. Egy korábbi kínai katonai erődben sűrűn bújtak meg illetéktelen behatolók a II. Világháború után. Az erődítmény düledező falain belül nincs fűtés és folyóvíz. 1987-ben a kínai kormány kutatásai nyomán kimutatták, hogy kb. 30 000 lakó él az apró területen – a népsűrűség 3 250 000 ember/négyzetmérföld! Összehasonlításképpen, Manilában kb. 111 002 ember jut egy négyzetmérföldre.

A figyelem Hong Kongban Kowlon Falain belülre irányult. Évek óta a Triádok a kínai maffiatagok kormányozták, és a rendőrség csak nagyobb csapatokban tud ide belépni.
A prostitúció hatalmas méreteket öltött, nem beszélve a szerencsejátékokról, droghasználatról, gyilkosságról és az ópium barlangokról. Csak a legsápadtabb napfény szűrődik át a sáros utcákra, ahol a patkányok hemzsegnek a romokon. A kormány a korai 90-es években végül elhatározta, hogy lerombolja ezt az anarchikus nyomornegyedet. Elrendelték a kilakoltatást, és 1993 márciusában elkezdődött a rombolás. Manapság a terület a Kowloon Fallal körülvett Várospark mely kertek és emlékművek hatalmas zöld területe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL