UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Kibera, Nairobi, Kenya

Nairobi, Kenya fővárosa, a britek alapították, mint vasútállomást 1899-ben. Manapság ez az egyik legfontosabb város Afrikában, ám cseppet sem mentes a zűrzavartól. A külvárosi részen fekszik Kibera a világ egyik legrosszabb szegénynegyede. Mint a legtöbb ilyen hely, Kiberáról megfeledkezett a kormány. Bűnöző vállalkozók léptek be Nairobi energiahálózatába, elektromosságot telepítve néhány kiválasztott helyre, de a terület legtöbb része a mai napig teljesen sötét.

A házak tipikusan sárból és betonból vannak összetákolva, és azon talán már meg sem lepődünk, hogy a padlózat maga a föld. A víz többnyire szennyezett, hastífuszt és kolerát okoz, a W.C. pedig földbe ásott lyukakból áll, melyet ezrek használnak. Azokat a nőket, akik sötétedés után merészkednek az utcára, szinte biztos, hogy megerőszakolják. Fél Kiberia lakossága munkanélküli és unalmukat gyakran csillapítják olcsó drogokkal – a szipózás nagyon elterjedt errefelé –, vagy changaa-t isznak. Az AIDS futótűzként terjed Kibera-ban, a nők árulják a testüket, hogy gondoskodni tudjanak magukról, és elárvult gyermekek, akik gyakran betegen születnek, lézengenek a koszos, szemetes utcákon.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL