UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

6.  Benin városa

Egészen a 19. századig az egyik legszebb hely volt a Földön. A portugál kereskedők hozták létre, és nagyobb várossá nőtte ki magát, mint Lisszabon. Tele volt díszes házakkal, utcákkal, amik messze futottak, „ameddig a szem ellát”. Az Oba palota a város központjában helyezkedett el, gyönyörű volt, és a holland rézmetszők rengeteg csodálatos alkotást hoztak létre itt, Florence-i hangulatot teremtve. A tornyokat és a városképet is aprólékos részletességgel dolgozták ki, emiatt sok európai legalább annyira csodálta, mint a saját városát. Ezután azonban jöttek a britek és porig égették a várost.

1892-ben a britek aláírták a szerződést Benin uralkodójával, ami biztosította számukra azt a jogot, hogy használhatták a területet. Amikor a kormány megtagadta az együttműködést, és nem teljesítette az Egyesült Királyság kereskedelmi igényeit, London katonákat küldött a helyszínre, azonban minden 10. katona meghalt. A brit hadsereg emiatt válaszreakcióként feldúlta Benin városát. Ez egy 17 napos harc volt, amely keretében az Oba palota elpusztult, a várost pedig kifosztották, és minden a tűz martaléka lett. Hasonló volt mindez, mint a Párizsban vagy Athénban, csak ez nem terjedt annyira el.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL