Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

10 halálos veszélyeket rejtő idegenforgalmi célpont

Szerző:
Szabó Anna
Amikor az ember nyaralni készül, akkor leginkább pihenni, kikapcsolódni szeretne. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek egy kicsit kokettálni a veszélyekkel, és olyan turisztikai célpontot választanak, amikor szembe nézhetnek akár a halállal is. Ezekből mutatunk most néhányat!

10. A Kokoda és Fekete Macska Nyoma

Közel 100 kilométer hosszú út, forró, párás és piócákkal fertőzött terület, amely Pápua Új-Guinea északi és déli partjainál található.  Az esőerdőben egzotikus állatok és tiszta víz található, és őslakosok is élnek itt a mai napig. Számos világháborús esemény is történt itt, az ausztrálok és a japánok harcoltak egymással. Minden évben több ezer látogatót vonz ez a hely, ám a halál szele mindenkit megcsap.

Az egész útvonalat kb. 6 nap alatt tudod megtenni, ha 10 órát gyalogolsz naponta. Emellett hegyet mászni és úszni is kell. Mindent, amire szükséged van, azt magaddal viheted. Rengeteg szúnyog van itt, és akár maláriát is terjeszthetnek. Vannak utaskísérők, akik vezetnek az utakon, és megismertetnek a katonák történetével, akik itt harcoltak és itt haltak meg. 2013-ban egy csoport turistát a helyiek megtámadtak, néhányuk meghalt, 7 másik pedig megsebesült. Ellopták az útleveleiket és személyes tárgyaikat, mert a helyi törzsek ezt jövedelmezőnek találták.

utazás képsorozat fotósorozat fotó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL