Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

10 halálos veszélyeket rejtő idegenforgalmi célpont

Szerző:
Szabó Anna
Amikor az ember nyaralni készül, akkor leginkább pihenni, kikapcsolódni szeretne. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek egy kicsit kokettálni a veszélyekkel, és olyan turisztikai célpontot választanak, amikor szembe nézhetnek akár a halállal is. Ezekből mutatunk most néhányat!

9.  El Caminito Del Rey

Nevét egy spanyol uralkodóról, XIII. Alfonso-ról kapta, aki egykoron ezen a halálos úton sétált végig. Az ember alkotta útvonal körülbelül egy méter széles, és ahol még mindig megmaradt, végigfut a sziklafalon, mintegy száz méter magasan. Technikailag el van zárva a nyilvánosság elől, mivel 1999 és 2000 között 5 haláleset történt itt, ám ez nem akadályozza meg a kalandvágyó turistákat, hogy felkeressék ezt a helyet minden évben.

Az útvonalat az utóbbi években elhanyagolták, és az enyhe kifejezés. Sok helyütt rozsdás fémsínek futnak a sziklákon, így néha lelátsz a sziklák alatti mélységbe. Rengeteg gerenda hiányos vagy rozsdás, így csupán a hegyoldalba kapaszkodva tudsz haladni. Azok a részek, ahol az út nagyjából jó, és nem annyira félsz a magasságtól, akkor is szédítő a kilátás. Noha illegális itt járni, ám ez ma is kedvelt úti célja a turistáknak.

utazás képsorozat fotósorozat fotó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL