Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

10 halálos veszélyeket rejtő idegenforgalmi célpont

Szerző:
Szabó Anna
Amikor az ember nyaralni készül, akkor leginkább pihenni, kikapcsolódni szeretne. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek egy kicsit kokettálni a veszélyekkel, és olyan turisztikai célpontot választanak, amikor szembe nézhetnek akár a halállal is. Ezekből mutatunk most néhányat!

5. Praia De Boa Viagem

Széles, homokos strand, lélegzetelállító naplemente, tökéletes időjárás, mindez közel a városhoz, és a meleg, tiszta óceán vize. Tökéletes nyaralásnak hangzik, ugye? Régóta kedvence a turistáknak az egész világon, ám a festői tengerpartot 1992 óta cápatámadások sújtják. 1992-től 2012-ig 56 cápatámadás volt a parton. Persze, mondhatod azt, hogy ez még mindig kevesebb, mint Ausztráliában! Ott ugyanis a támadások egy harmada halálos kimenetelű.

Igen, problémás a helyzet, mert a sekély, part menti vizekben úszkálnak a cápák, és a strandolok illetve a szörfösök is itt szeretnek lenni. Porto Suape tenyésztési okokból épült, amikor 1984-ben megnyílt, több torkolatban nőstény cápák voltak itt. A tigriscápák és bika cápák is veszélyesek lehetnek. Általában a sekély vízben szeretnek lenni, mert követik a hajókat, és sokszor elfogyasztják a ledobott szemetet.

utazás képsorozat fotósorozat fotó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL