UTAZÁS

10 halálos veszélyeket rejtő idegenforgalmi célpont

Amikor az ember nyaralni készül, akkor leginkább pihenni, kikapcsolódni szeretne. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek egy kicsit kokettálni a veszélyekkel, és olyan turisztikai célpontot választanak, amikor szembe nézhetnek akár a halállal is. Ezekből mutatunk most néhányat!

4. Skellig Michael

Ez volt a Star Wars egyik forgatási helyszíne, és gyönyörű, szerves része az ír kultúrának évszázadok óta. Szerzetesek éltek itt, mivel ez a terület elérhetetlen volt és nehezen megközelíthető, valamikor a hatodik és nyolcadik században. Ma a világörökség része. Ha ellátogatsz a honlapjára, akkor egy videót találsz ott, amely hangsúlyozza, hogyan kell 600 lépésben megtenni az utat a hegy oldalán biztonsági funkciók nélkül. Ételt és vizet nem vihetsz magaddal, de vannak pihenők. Egy 1 órás hajóút keretében közelíthető meg a szikla a nyílt óceánon, ám ez nem mindig olyan egyszerű. Emellett több mint ezer éves lépcsőkön kell megtenned egy bizonyos távolságot.

2009-ben két haláleset is volt, amely miatt a biztonsági feltételeket újraszabályozták. Bizonyos korlátokat azonban eltávolítottak, mert elpusztította volna a természetes szépségét és hitelességét a helynek. Tisztában kell lenned azzal, hogy nagyon veszélyes idelátogatni, csúszós, nedves kövek között akár kőomlás is lehetséges.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL