Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

10 halálos veszélyeket rejtő idegenforgalmi célpont

Szerző:
Szabó Anna
Amikor az ember nyaralni készül, akkor leginkább pihenni, kikapcsolódni szeretne. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek egy kicsit kokettálni a veszélyekkel, és olyan turisztikai célpontot választanak, amikor szembe nézhetnek akár a halállal is. Ezekből mutatunk most néhányat!

3. Hawaii vulkántúrák

Ha az a típus vagy, aki kíváncsi egy aktív vulkánra, akkor bizony Hawaii jó választás. Átmenetileg leállt az itt áthaladó kerékpártúra, mivel 2007-ben három haláleset és több sérülés is volt. Kb. 100 dolláros díjért hajtottak fel a turisták a csúcsra, aztán pedig lekerekeztek. A halálesetek akkor következtek be, amikor az emberek elvesztették az irányítást a kerékpárjuk fölött.
1992 és 2002 között a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkja bejelentette, hogy 40 haláleset és 45 súlyosan sérült volt ebben az időszakban. 1938 óta szinte folyamatosan törnek ki a vulkánok, például a Kilaue vulkán. A geoturizmus azonban számtalan kockázatot rejt egyébként is, mert a halálos láva mellett a kiszabaduló gázok legalább olyan veszélyesek. A köd, ami ártalmatlan fehér gőzfelhőnek tűnik, valójában halálos keveréke a sósavnak, a hidrogénszulfidnak és a szén-dioxidnak.

utazás képsorozat fotósorozat fotó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL