UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

9. Varaha barlangtemplom

A Varaha barlangtemplom Mahabalipuram városában, Indiában épült, egyenesen egy hegyoldalba vájták a hetedik században. Vishnunak szentelték és sok bonyolultan kidolgozott hindu szobrot ábrázolt.

Idetartoznak a nagyon részletes, kidolgozott kétdimenziós szobrok, Lakshmi, Durga és Varaha, ami Vishnu vadkan alakú megtestesülését ábrázolja. A templom oszlopai faragottak, lenyűgözőek és oroszlánokat formáznak. Emellett itt található Bhudevi istennő szobra, ahogyan az óceánból előbukkan.

Emellett sok Vishnu szobor és számos mitológiai alkotás van itt, Durga és Trivikrama megölése Mahishasura által, ami egy démon volt, kinek bivaly feje van és emberi teste. Ezenkívül meg található itt a lótusz ülésben elhelyezkedő Gajalakshmi szobra, miközben elefántok fürdetik.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL