UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

8. A Nagy Plaza templomok

Ez a legfontosabb épület Tilakban, Guatemalaban. Két maja templom található itt, az egyik neve a Nagy Jaguár templom, a másik neve pedig a Maszk emploma.

A Nagy Jaguár nevű templomot, Ah Cacao, más néven Jasaw Chan K'awiil építtette, aki a várost bőséggel árasztotta el, és 150 évig uralkodott. Sok új épület épült ekkor és sok fontos esemény került rögzítésre.

Ám sok épülettel ellentétben a nagy Pláza templomok rövid időn belül épültek meg. Ah Cacao még életében befejezte a kettes templom építettését, de az első templom építését már a saját fia fejezte be, és az édesapja nyughelye itt található. Ez egy át járó volt az alvilágba. Amikor Ah Cacao fia elhunyt, ide temették a templomba, és jáde kővel, kagylókkal díszítették a sírját.

Tilak uralkodói északi akropoliszként nevezték a helyet, és ide temetkeztek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL