UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

7. Asai templom

A hindu népesség száma Afganisztánban jelentősen lecsökkent az elmúlt években, mivel a tálibok és a Mujahideen nevű uralkodó között harcok dúltak, emiatt vissza kellett menekülniük Indiába. Kilenc éven belül a hindu hívők száma 20 ezerről mindössze 500 családra esett vissza.

Kabulban található egyike azon kevés templomoknak, amely ma is megtalálható Afganisztánban. Az Asamai hegyről nevezték el, ami pedig a remény istennőjéről, Asha istennőről kapta a nevét. Alegenda szerint Asha istennő a hegy tetején élt. Úgy véltél, a templomot örökké égő tűz táplálta, ami 4000 éve folyamatosan ég.

A templomban található a Panjshir Ka Jogi nevű kő, amelyről azt feltételezik, hogy több száz éves, és a nevét egy hindu aszkétaról kapta, aki a Panjshir nevű völgyben elmélkedett, miután azonban a helyi lakosság zaklatta, kénytelen volt kővé válni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL