UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

5. A mágikus piramis

Uxmal, azaz „háromszor beépített”. A templom egy elpusztult maja városban, Yucatanban található, Mexikóban. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánította. Egyik fő látványossága a „mágus piramisa” más néven a „törpe háza”, mert a helyiek meggyőződése, hogy élt itt egy törpe, aki egy tojásból kelt ki és ő építette a legenda szerint a törpe éjjelente annyit épített a piramison, mint egy felnőtt naponta.

A valóságban a piramis a hatodik században épült. 35 méter magas és lenyűgöző, a legnagyobb épület. Mielőtt a piramis megépült volna, valójában már több templom is épült korábban. Nem volt ritka a maják körében ugyanis, hogy új épületeket hoztak létre a régiek tetején.

A templom tetején, a piramison 12 db maszk lógott odafönt, és a maszkokról eredetileg úgy tartották, hogy az eső istenét segítik, Chac istent. Időszámításunk után 1000 körül építettek még egy részt a templomhoz, ezt a részt a kormányzó közelben lévő palotája ihlette.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL