Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Szerző:
Szabó Anna
Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

3. Wat Tham Suea

Ez a templom Thaiföldön található, és egy tigris mancs lenyomata után kapta a nevét. Mészkőbarlang falából faragták ki, és a buddhisták szent helyének tartják Krabit, Thaiföldön. Mintegy 250 szerzetes és apáca él jelenleg a templomban, és lát el tevékenységet itt. Rengeteg turista érkezik ide, hogy sok lélegzetelállító természeti szépséget lássanak.  Rengeteg fa van mindenütt, és az egyik ilyen fának a beceneve a „csodafa” ami a legnagyobb gyökérzete rendelkező fa Thaiföldön.

A régészek rengeteg bálványt, gyöngyöt, kerámiát tártak fel, amelyek még a kőkorszakban kerültek ide. A barlang falába több részt vájtak ki, és ezek a szerzetesek élőhelyéül szolgálnak. A templom maga tele van koponyákkal, csontvázakkal és festményekkel, a legkülönlegesebb rész pedig a szentély, ami a templom tetején van, és 1200 lépéssel juthatsz fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL