UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

2. Dwarkadhish templom

Suvarna Dwarka egy ősi város volt Anartában, Indiában, ami Krisna királysága alatt fontos hely volt. Itt található ez a templom, amely az egyik legszebb a világon a hinduk számára, és rengetegen zarándokolnak ide.Fő ikonja egy kép, amely Krisnát ábrázolja és Vishnu istent, a négy karjával. Úgy gondolják, hogy Krisna, Vishnu inkarnációja volt. Megtalálható még itt Krisna testvérének, fiának és unokájának a szobra is. Emellett Shiva és Vishnu szentély is van a templomban.

A templom maga impozáns, 5 emeletes épület, és 72 oszlopa van. 78 méter magas, a tetején egy 25 méteres zászló található, amin a Nap és a Hold vannak ábrázolva. A templom 2500 éves és két bejárata van, egy északi, ami a „megváltáshoz” vezet, és egy déli, ami pedig a mennybe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL