Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÓRAKOZÁS

Júliusi programajánló

Szerző:
Szabó Anna
A szabadságolások idején talán több időnk jut felkeresni egy-egy fesztivált. Országszerte óriási a kínálat, csak győzz közülük választani. Megkönnyítettük a dolgodat, és összegyűjtöttünk egy csokorra valót!

 

Végre valóban megérkezett a nyár a maga forró kavalkádjával. Itt az idő, hogy a strandokon kívül a szabadtéri rendezvényeket látogass. Bor és zene minden mennyiségben!

 

Egri Bikavér Ünnepe
Időpont:
július 8-ig

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett kóstolgatjuk kiváló borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár tizenhatodik alkalommal. Évről évre fontos alkalom ez, hiszen amellett, hogy Eger város legnagyobb rendezvénye, az Egri Bikavér és most már az Egri Csillag is az Egri borvidék legismertebb bormárkája.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Időpont:
július 8-ig

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a középkori Visegrád, a gazdag királyi város fénykorának hangulatát, Károly Róbert és Nagy Lajos királyok uralkodásának idejét eleveníti fel lovagi tornákkal, mesterség-bemutatókkal, előadásokkal és középkori vásári forgataggal.
A történelmi hűség következetes és szigorú betartásával a Palotajátékok nemcsak méreteiben, hanem egyediségével is Magyarország egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényének számít. A programsorozaton több mint ezer, korhű ruhába öltözött kosztümös szereplő vesz részt.

XIII. Jazz és a Bor fesztiválja, Balatonboglár
Időpont:
július 11-14.

A fesztivál nyitó napján az evangélikus gyülekezettel JAZZ MISÉT szerveznek a koncertek előtt az evangélikus templomban. 20.00 órakor kezdődnek a koncertek a művelődési ház udvarán felállított szabadtéri színpadon, ha rossz idő van, akkor a művelődési házban várják a vendégeket. A látogatók a belépőjegy mellé megkapják a fesztivál poharat és egy kóstolónyit az aznap kínáló borászok valamelyik termékéből. A művelődési házban Kiss Attila András festményei (jazz-porték) emelik a rendezvény színvonalát, az udvaron játszósarok várja a kicsinyeket.

Zamárdi Utcafesztivál
Időpont:
július 18 - július 22.

Az évek óta megrendezett nemzetközi hírű, nagy hagyománynak örvendő rendezvényen közel száz muzsikus szórakoztatja 5 estén át az utcán sétálókat. A színes kavalkádban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő stílust (pop, rock, klasszikus zene, népdalénekesek), illetve "belekóstolhatnak" egyéb zenei újdonságokba is.
Színvonalas kézműves kirakodóvásár - Szőrős, bőrős, édességes, fafaragó, keramikus, csillogó villogó játékszerek, minden mi szem-szájnak ingere! A rendezvény minden korosztály számára kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

I. Röszkei Halasnapok
Időpont:
július 14.

A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület megrendezi az I. Röszkei Halasnapokat. A rendezvény keretében a kora reggeli órákban a Gyálai Holt-Tisza Lisztes szakaszán Csónakos Horgászverseny, majd 10 órától veszi kezdetet az Egyesület székhelye mögötti téren (Röszke, József Attila u. 20.) a Halászléfőző Verseny.Badacsonyi Borhetek
Időpont:
július 14-29.

Idén július 14-én veszi kezdetét a 2012. évi Badacsonyi Borhetek, ahol a borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, a két hét során pedig kézműves kiállítás és vásár is várja Badacsonyban a vendégeket.

Nemzetközi Gastroblues Fesztivál, Paks
Időpont:
július 8-ig

Az eltelt időben a fesztivál egyik jelentős eseményévé nőtte ki magát a meghitt hangulatú "unplugged" koncert a Makovecz Imre által tervezett gyönyörű paksi Szentlélek templomban. A hagyományossá lett szombat délelőtti rövid koncerteken az elmúlt években fellépett Chris Farlowe, Ken Hensley, Ray Phillips, a Yardbirds, Keresztes Ildikó, Kormorán, Ismerős Arcok és sokan mások. A közönség mellett a fellépő művészekre is nagy hatást gyakorol a megszentelt helyszín. Egy ilyen, gyakorlatilag már történelmi múltra visszatekintő fesztivál névsorának áttekintésekor felbukkannak olyan nevek, akik már nincsenek közöttünk. Az idén itt, a Szentlélek Templomban emlékezünk meg róluk és Gastroblues Rekviem címmel értük szól a dal. A jubileumi fesztivál alkalmával vasárnap délelőtt is lesz templomi koncert ahol Rick Wakeman ad akusztikus zongora koncertet Steinway zongorán.

Veszprémi Utcazene Fesztivál
Időpont:
július 4-7.

Igazi kihagyhatatlan kuriózum fesztivállá érett Veszprém zseniális rendezvénye, a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Képzeljük el ahogy az utcákat és tereket járva lépten nyomon jobbnál jobb zenészekbe és zenekarokba ütközünk és ahogy az egész belváros estéről estére egy táncoló, felhőtlenül szórakozó tömeggé válik!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL