SZÓRAKOZÁS

Ezt a 3 trükkös logikai feladványt csak a zsenik képesek megoldani

Szerző:
Szabó Anna
A jó rejtvények és trükkös feladványok, mint amilyen ez is, javítják megfigyelőképességüket és a deduktív logikánkat, vagyis megtanulunk végiggondolni egy bizonyos feladványt, folyamatot úgy, hogy azok értelmesen kapcsolódjanak is egymáshoz. Ugyanakkor reggeli ébresztőnek is kiválóak ezek a feladatok, mert mozgásba lendíti az agyat. Derítsd ki, hogy vajon te a zsenik táborát gyarapítod-e! Oldd meg ezt a 3 feladványt!

1. Ki a balkezes?

2.

Egy detektív érkezik egy étterembe, és észreveszi, hogy egy kissé részeg ember és egy pincérnő vitatkozik.

- De maga rendelte a sült húst - mondja a pincérnő.
- Nem rendeltem semmilyen húst! Csak azért jöttem, hogy itt töltsek pár órát. Megpróbálok pénzt spórolni. - kiáltja a vendég.
- Ön részeg, és nem emlékszik arra, mit megrendelt 2 órával ezelőtt." - folytatja a bosszús pincérnő.
- De nagyon jól tudja, hogy nem rendelheti meg ezt az ételt – szakítja meg a beszélgetést a detektív – Jöjjön velem.

Honnan tudta a nyomozó, hogy a pincérnő bolondnak nézi a vendéget?

3. 

- Épp most érkeztem ebbe a városba és sétáltam, amikor egy pisztolyos férfi odalépett hozzám, és ellopta az órámat! - mondja egy rendőrtisztnek turista - Bajusza volt, kék nadrágja ...
- Nem kell folytatnia! - mondja a rendőr - Tudjuk már ki tehette, megvannak a biztonsági kamerák felvételei. Vessen egy pillantást a képre.

- Azt hiszem, a rabló egyike az öt csaló testvérnek: Lou, Lo, La, Lee vagy Liu- mondja a rendőr. - Már behozták őket. Vessen egy pillantást rájuk, és mondja meg, melyikük rabolta ki.


Megoldás

1. A pincér a balkezes. Kiszolgálásnál könnyebb a tálcát tartani a jobb kezében, és a ballal szolgálni fel az ételeket és italokat szolgálni.

2. A fali órán 6: 15 van. A bárpult feletti kiírás szerint a főételeket 15 óráig szolgálják fel. Tehát az az ember, aki "két órát" töltött az étteremben, nem volt ott időben ahhoz, hogy megrendelje a főételt.

3. Liu a bűnös. Lou kalapját nem egyenes csíkok díszítik. Lo nem tudott volna fegyvert tartani a horogja miatt. La bajusza "lefelé" néz. Lee keze kötésben van, így nem tudta volna ellopni az órát.
 

játékos teszt szórakozás logikai teszt
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL