SZÓRAKOZÁS

Ezt a 3 trükkös logikai feladványt csak a zsenik képesek megoldani

A jó rejtvények és trükkös feladványok, mint amilyen ez is, javítják megfigyelőképességüket és a deduktív logikánkat, vagyis megtanulunk végiggondolni egy bizonyos feladványt, folyamatot úgy, hogy azok értelmesen kapcsolódjanak is egymáshoz. Ugyanakkor reggeli ébresztőnek is kiválóak ezek a feladatok, mert mozgásba lendíti az agyat. Derítsd ki, hogy vajon te a zsenik táborát gyarapítod-e! Oldd meg ezt a 3 feladványt!

1. Ki a balkezes?

2.

Egy detektív érkezik egy étterembe, és észreveszi, hogy egy kissé részeg ember és egy pincérnő vitatkozik.

- De maga rendelte a sült húst - mondja a pincérnő.
- Nem rendeltem semmilyen húst! Csak azért jöttem, hogy itt töltsek pár órát. Megpróbálok pénzt spórolni. - kiáltja a vendég.
- Ön részeg, és nem emlékszik arra, mit megrendelt 2 órával ezelőtt." - folytatja a bosszús pincérnő.
- De nagyon jól tudja, hogy nem rendelheti meg ezt az ételt – szakítja meg a beszélgetést a detektív – Jöjjön velem.

Honnan tudta a nyomozó, hogy a pincérnő bolondnak nézi a vendéget?

3. 

- Épp most érkeztem ebbe a városba és sétáltam, amikor egy pisztolyos férfi odalépett hozzám, és ellopta az órámat! - mondja egy rendőrtisztnek turista - Bajusza volt, kék nadrágja ...
- Nem kell folytatnia! - mondja a rendőr - Tudjuk már ki tehette, megvannak a biztonsági kamerák felvételei. Vessen egy pillantást a képre.

- Azt hiszem, a rabló egyike az öt csaló testvérnek: Lou, Lo, La, Lee vagy Liu- mondja a rendőr. - Már behozták őket. Vessen egy pillantást rájuk, és mondja meg, melyikük rabolta ki.


Megoldás

1. A pincér a balkezes. Kiszolgálásnál könnyebb a tálcát tartani a jobb kezében, és a ballal szolgálni fel az ételeket és italokat szolgálni.

2. A fali órán 6: 15 van. A bárpult feletti kiírás szerint a főételeket 15 óráig szolgálják fel. Tehát az az ember, aki "két órát" töltött az étteremben, nem volt ott időben ahhoz, hogy megrendelje a főételt.

3. Liu a bűnös. Lou kalapját nem egyenes csíkok díszítik. Lo nem tudott volna fegyvert tartani a horogja miatt. La bajusza "lefelé" néz. Lee keze kötésben van, így nem tudta volna ellopni az órát.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL