SZEX, SZERELEM

Tudtad, hogy az életben 3 esélyünk van a szerelemre? - Használd ki őket jól!

A gyakori válások, az egyéjszakás kalandok és a „se veled, se nélküled” kapcsolatok világában az igaz szerelem megtalálása kissé elrugaszkodott ötletnek tűnhet. A legtöbben közülünk mégis reménykednek abban, hogy egyszer majd velük is szembejön a „nagy Ő”, és onnantól kezdve boldogan élnek, míg meg nem halnak. De mi van akkor, ha már megtaláltad életed párját, és átélted a világrengető szerelmet?

Szívedet-lelkedet beleadtad egy kapcsolatba, minden létező szinten kapcsolódtatok egymáshoz, a közös jövőt terveztétek – aztán minden szétesett. Tényleg van még hal a tengerben, vagy az egyetlen esélyedet szalasztottad el?

Helen Fisher antropológus annak szentelte a karrierjét, hogy jobban megismerje a szerelem, a párkapcsolatok, az intimitás, és a kötődés mibenlétét. Egy olyan elmélettel állt elő, ami teljesen megváltoztathatja a szerelemmel kapcsolatos nézeteidet. Ez a „Háromszori szerelem teóriája”. A teória arra az elvre épült, hogy életünk során a szerelemnek különböző típusait tapasztaljuk meg, amik közül nem mindegyik illeszkedik teljesen az igényeinkhez. Három szakaszt különböztethetünk meg az életünkben, ami mind egy különböző fajtájú kapcsolathoz vezet. Ezek mind másképp stimulálják az agyat, és eltérő érzelmi reakciókat váltanak ki belőlünk. Ezt megértve már világos, hogy néhány kapcsolat miért nem jut túl egy ponton, míg más miért ég sokáig heves lánggal.

A hármas szerelem teóriája azalábbi 3 szerelemtípust különbözteti meg:

 

Első típus - Vágy

Ha éreztél már valaha azonnali fizikai vonzódást valaki iránt, akivel épp akkor találkoztál a bárban, vagy volt már részed egyéjszakás kalandban, akkor tudod, mit jelent a vágy. Nyers szexuális vonzódásra épül, semmiféle érzelmi kötődést nem igényel. Intenzívebb esetben szinte függőjévé válhatsz az adott illetőnek, szinte állatias vágyakozás uralkodik el rajtad, amit sokan összekevernek a szerelemmel. Ne hagyd magad megtéveszteni, ez csupán egy felszínes „kapcsolat”, ami olyan gyorsan el fog múlni, amilyen gyorsan jött.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL