SZEX, SZERELEM

Mikor történjen az első szex? - Ha esélyt akarsz adni a szerelemre, ne bújjatok ágyba túl hamar!

Szerző:
Szabó Anna
Egy új kapcsolat kezdete vitathatatlanul az egyik legjobb érzés a világon. Minden lehetségesnek tűnik, szinte röpülsz a boldogságtól, úgy érzed, hogy semmi rossz nem történhet. A pozitivitás és a gyomrodban repkedő pillangók miatt, teljesen elveszítheted a fejedet. Ilyenkor hajlamos lehetsz meghozni olyan döntéseket, amelyeket később megbánnál.

Az egyik ilyen döntés az intimitás és a szex. Nincs egyértelműen jó vagy rossz idő, de ne vágj bele túl hamar, meglátod később jobb lesz a kapcsolatod. Ez nem valami régimódi tanács, a mostani világ tapasztalatai is ezt igazolják. Ha úgy gondolod, hogy esélyetek van egy komoly kapcsolatra, ne siessétek el a dolgot. Nagyon sok oka van annak, hogy miért akarsz máris ágyba bújni a partnereddel, íme az alábbiak:

- Magával ránt a pillanatnyi szenvedély.

- Izzik köztettek a levegő.

- Hirtelen vágyakoztok az intimitásra.

- Érvényesíteni akarod a szeretkezéssel a kapcsolatot, vagy csak éppen vissza akarsz kerülni a lóra, egy nehéz szakítás után.

- Nyomás alatt vagy, mert úgy érzed, a másik fél elvárja tőled, hogy beadd a derekadat.

Teljesen rendben van a szex, ha biztos vagy benne, hogy mindketten ugyanazon az oldalon vagytok. De a férfiak számára ez rossz jelzés, úgy gondolják ebből nem lesz hosszú távú kapcsolat. Nem biztos, hogy egy éjszaka többre fog vezetni. A való életben az ilyen ritkán történik meg. Persze vannak kivételek.

Ne légy naiv!

Ha nem vársz eleget és nem gondolod át a dolgot, vagy inkább csak a legjobbra számítasz, akkor naiv vagy. A fickót elsődlegesen az ösztönei hajtják, és lehet, hogy csak félreértelmezted az érzéseit. És amikor felismered ezt, túlságosan kétségbeesel, és olyan dolgokat tehetsz, ami nem fog túl jót tenni az önbecsülésednek. 

Ha túlságosan próbálkozik, csak akkor fogsz neki megfelelni, ha megteszed. Ezzel pillanatnyilag elégedetté teszed, de nem biztos, hogy maradni fog. Ha meg akarod tartani, próbálj valami mást mutatni neki, fogd meg a személyiségeddel. Ez nem azt jelenti, hogy száműzd a szexet, de azért ne csináld, hogy megfelelj neki, csakis magad miatt.

Ismerjétek meg egymást!

Ha más elsőre bejött, érdemes többet is megtudnod róla. Olyan sokoldalú lehet egy személyiség. Tud meg, hogy mit szeret és mit nem. Mi a véleménye a politikáról és körülötte lévő világról? Hogyan viszonyul a családjához és mi a története? Te is mesélj magadról, légy nyitott. Ezzel közelebb kerülsz hozzá és még kényelmesebbé teszi majd az együttlétet. Hosszútávon fontos információkat tudhattok meg egymásról.

Mint már korábban említettük, nincs megfelelő idő az első közös estéhez. De itt van néhány pozitív jel, hogy készen álltok rá.

- Kölcsönösen vonzódtok egymáshoz és tisztelitek egymást.

- Megbízható.

- Különleges eseményként kezeli a dolgot.

- Túl van az exén.

- Mindketten ugyanazt várjátok egy kapcsolattól.

- El tudsz vele képzelni egy hosszú távú kapcsolatot.

- Úgy érzed, hogy a következő logikus lépés a szex.

- Tudod, hogy nem fogod megbánni.

Mindig jobb bele vágni úgy, hogy tudod, összeilletek. Főként akkor, ha többre vágysz egy alkalmi éjszakánál. Érzed, hogy méltó a figyelmedre és a szeretetedre, ugyanazt keresitek a szerelemben, akkor nem lesz probléma a fizikai kapcsolat létesítésével.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL