SZEX, SZERELEM

Lánykérés, a legszebb nap - De mikor jön el az ideje?

Amennyiben a kapcsolatotok elején nem beszélgetettek távolabbi céljaitoktól, ne habozzatok ezt megtenni – ki tudja, lehet, hogy nem is egyeznek a terveitek. Vonatkozik ez például a házasságra is, egyre több férfi próbál kihátrálni belőle, még akkor is, ha ezt nem szívesen vallja be. Ebben az esetben elő a kompromisszumkészséggel, illetve le a szemellenzővel!

Legtöbben gyermekkorunk óta mesébe illő, romantikus pillanatként képzeljük el azt a momentumot, amikor álmaink férfije térdre ereszkedik előttünk, majd felteszi a nagy kérdést. Ám ez sajnos egyre kevesebbünknek adatik meg, hiszen a férfiak többségében csökken a házassági szándék. Amióta szokássá vált együttélés után házasodni, sokan nem látják értelmét a „felesleges papírnak" – ahogy ők mondják. Pedig ez közel sem csak egy papír, hanem egy örökre szóló, szereteten alapuló szerződés egy pár tagjai között. Ezért is jobb már a kapcsolat elején tisztázni a szándékokat, nehogy aztán hosszú évekig hiába várjunk arra a bizonyos gyűrűre.

Ha ezt már elszalasztottuk, és nem vagyunk tisztában a konkrét időpontokkal, csak annyit tudunk, hogy „majd", még van megoldás! Ne hagyjuk magunkat, hiszen a házasság két ember döntése, nem szabad csak a férfire hagyatkozni. Kérdezzünk rá egyenesen, hogy mik a tervei a következő öt évben az életében – egyértelműen el kell mondania, mit gondol ezzel kapcsolatban. Ám nem szabad átesnünk a ló túloldalára sem – az akaratosságnál taszítóbb tulajdonság nem létezik ebben a témában. Szívünk választottjának ez élete nagy döntése, hiszen jó esetben, ez az egyetlen lánykérése, érthető, hogy alaposan át kell gondolnia, mielőtt a tettek mezejére lép. Azonban ha csak ráerőltetjük akaratunkat, bennünk is keserédes emlékként marad meg életünk egyik legszebbnek várt napja.

Mint a régi időkben...

Szerencsésnek vallhatjuk magunkat, ha olyan férfival sodort össze a sors, aki határozott időrenddel rendelkezik a nagy döntéssel kapcsolatban. Régi szokás szerint megtörténhet a lánykérés még összeköltözés előtt – ám utána már mindenképp ajánlott az összebútorozás, hiszen mégis csak fontos egymás teljes kiismerése a boldogító igen kimondása előtt. Hasznos tanulóidő lehet egymás mellett az esküvőig tartó idő, addigra lerakhatjátok közös életetek alapköveit. Ha ilyen gondolkodású férfi mellett találtad meg a boldogságot, könnyen megeshet, hogy a régi szokás szerint édesapádtól fogja megkérni a kezedet, ami egy szoros családi kötelékben nagyon meghitt pillanat lehet. Ezt követheti egy eljegyzési parti, amin szűk családi körben megünnepelhetitek ezt a fontos döntést, valamint közelgő házasságotokat.

Amikor a pasi halogatja a lánykérést...

A külső nyomás miatt sajnos érezhetjük úgy is, hogy párunk csupán halogatja az alkalmat, pedig minden más adott lenne. Láthatjuk, amint barátnőink ujjára rákerül az örök szerelmet ígérő gyűrű, míg a miénken még az elhatározásnak sincs nyoma. Nem szabad másokhoz hasonlítani magunkat, illetve kapcsolatunkat, hiszen mindegyik más és más, nem lehet köztük párhuzamot vonni. Családi unszolásra sem szabad figyelni, bár érthető, hogy például nagyszüleink idejében egy 25 év körüli egyedülálló nő majdhogynem elkésett az esküvővel. Ezek az időpontok azóta jócskán eltolódtak: csupán rajtatok múlik, mikor érzitek rá késznek magatokat, illetve a kapcsolatotokat.

Titkos szervezkedés...

Persze az is előfordulhat, hogy amíg te csak magadban álmodozol róla, párod már nagy előkészületeket tesz, hogy varázslatossá tegye életetek eme fontos napját. Lehetséges, hogy hónapok óta gyűjtöget álmaid gyűrűjére, és a legváratlanabb időpontban tervezi megtenni ezt a nagy lépést. Nehéz meghúzni a vonalat, hogy meddig időszerű, vagy már késő a lánykérés pillanata, de általánosan elfogadott az együttélés kezdete után számított 2-3 év. Ennyi idő alatt már kiderülnek a másik esetleges hibái, és már tudhatjuk, mennyire tudjuk tolerálni azokat. Talán ennyi idő alatt elmondhattad már akár direkt, akár véletlenül a gyűrűméretedet is, ami szintén kiindulópontja lehet a felejthetetlen meglepetésnek. Innentől már csak a párodon múlik, mennyire tervezi romantikusra vagy épp kalandosra a nagy napot.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL