Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Amikor a pároddal már nincs miről beszélgetni: hogyan menthetnétek meg a kapcsolatot?

Szerző:
Szabó Anna
A kapcsolatokban sokszor hosszú ideig észre sem vesszük, hogy már nem tudunk miről beszélteni egymással. De hogyan hozhatnánk vissza a tüzet, ami kialudt?

A párterapeuta szerint nehéz dinamika áll az lyen eseteket hátterében. Ezek gyakran olyan párok, ahol mindkét fél hajlamos érzelmileg visszahúzódni. Ahelyett, hogy kifejeznék a vágyaikat vagy épp az elégedetlenségüket, jellemzően visszanyelik az érzelmeiket. Ennek hosszú távú következménye viszont az lesz, hogy egyre kevesebb mondandójuk lesz a másik fél számára. A frusztráció felgyülemlik,
míg a távolság a partnerrel szemben egyre nő.

Az érzelmi kapcsolat elveszhet, ami mindkét felet magányossá teszi. Egy másik probléma: sokszor azt hisszük, a partnerünk magától is ki tudja találni, mit akarunk, vagy mi zavar minket. Ezért bosszankodunk, amikor az elvárásaink nem teljesülnek Az eredmény: bár egymás mellett élünk, az egymás iránti megbecsülésünk elvész.

A terapeuta tippje, hogy hetente legalább 20 percig beszélgessünk tudatosan egymással tudatosan! Listázzuk, mit értékelünk a partneretekben és milyen pozitívumokat fedezünk fel egymásban. Dolgozzunk együtt a kapcsolati céljaitokon, és ha óvatosan is, de említsétek meg, min szeretnénk változtatni. Ez növeli az önbecsülést, motivációt ad és őszintébb partneri kapcsolatot hoz létre.

párok beszélgetés párkapcsolat krízis
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL