SZÉPSÉG

Amikor a dús haj csak álom - A haj elvékonyodásának okai, és egy kis segítség az erősítéséhez

A haj elvékonyodása nagyon sok nőt elszomorít, hiszen a kívánatos mennyiség hiánya korlátozza a frizuraválasztást, valamint egészségtelen a megjelenése is. Vajon lehet változtatni ezen a „szerencsétlenségen”, vagy ez valami olyan, amit el kell fogadni? Fedezzük fel!

A haj elvékonyodásának legfőbb okai

A vékonyka, gyenge hajszálakért elsőként a szüleidet okolhatod, mert sok esetben ez egy öröklött genetika. Az amerikai-afrikai embereknek van a legvastagabb hajuk, míg az európaiaknak a legvékonyabb. A másik tényező a rossz hajápolási szokások lehetnek, például a rossz hajszárítási technika, vagy a forró vizes hajmosás, esetleg a túl sok hajvasalás. 

Mi segíthet? 

• Mosd meg a megfelelő módon: Ha egészséges, dús hajat szeretnél, ritkábban kell hajat mosnod - nem többször, mint 3-szor egy héten –, hogy ne károsítsd a fejbőrödet azzal, hogy eltávolítod a faggyút, amit a tested természetes úton termel. Miután megmostad a hajadat, öblítsd le hideg vízzel, hogy felfrissítsd a vérkeringésedet.

• Kevesebb stressz: Ahhoz, hogy egészséges és dús hajad legyen, kevesebbet kell aggódni. Talán ez nem segít abban, hogy jobban nézz ki, de segít, hogy jól érezd magad az élet többi területén. 

• Étkezz egészségesen: A vitaminok, amik az egészséges ételekben találhatók, segítenek megerősíteni a hajadat, szóval ne hanyagold el ezt a részt. Kötelező lenne beépíteni az étrendedbe a következő dolgokat: magas fehérje tartalmú ételek (tofu, diófélék), egészséges zsírok (avokádó, kókusz, olaj, olíva olaj) ásványok, antioxidánsok és B-vitaminok.

Hogyan erősítsd meg a hajadat? 

Túl a különböző stílusától eltekintve, a hajfestés vastagabbá teheti a hajszálakat. A hajszárítás azonban gyengítheti, vékonyíthatja a hajat, ha nem megfelelően csinálod. Ha hajszárítót használsz, körkefét használj hozzá. Sokan gondolják úgy, hogy ezt csak a fodrászok képesek jól használni, de ha van egy kis türelmed, akkor könnyen meg tudod tanulni a használatát a saját hajadhoz mérten. Ezek az egyszerű tanácsok nem védik meg a fejbőrt a negatív hatásoktól, de segítenek visszanyerni a hajad erejét és szépségét. Minden nő megérdemli, hogy gyönyörű legyen – és ebben a vékony haj nem akadály.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL