REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Tesla ufója

1911-ben mesélte, hogy The New York Heraldnak, hogy egy antigravitációs repülőgépen dolgozik, aminek nincsenek szárnyai és propellerei. Meg aztán nem is néz ki igazán repülőgépnek. Folyamatosan tud majd a levegőben lenni, gyorsabb lesz minden addigi gépnél, nem hatnak majd rá a lefelé irányuló áramlatok meg az örvények. Sőt, még akár mozdulatlan is maradhat a levegőben és a szélben, méghozzá hosszú ideig. Természetesen az ő saját fejlesztésű árama hajtotta volna és igen, mindezzel szépen le is írtuk az ufót.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL