Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Világbéke halálsugárral! - Nikola Tesla 7 rejtélyes és hátborzongató találmánya

Szerző:
Szabó Anna
Sosem készültek el. De talán jobb is. A horvát-szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamos- és gépészmérnök, illetve filozófus Nikola Tesla kétségkívül a 20. század egyik legnagyobb tudósa volt és hálásak lehetünk munkásságáért. Ugyanakkor hajmeresztő találmányai, jobban mondva ötletei is voltak, amik sokkal illettek inkább sci-fi filmbe, mint amilyen a halálsugár ötlete is. Vajon mi van még, amit nem sikerült teljesen kiviteleznie Teslának?

Számtalan találmányt köszönhetünk neki, közöttük a robbanómotorok gyújtási rendszerét, a távirányítást, a koncentrált napenergia erőmű feltalálását, az energia továbbítást vezeték nélkül és a radar előli álcázást. Azonban a nagyravágyó és ambiciózus feltalálónak ezeknél jóval merészebb ötletei is voltak, mint amilyen a következő hét ötlet, illetve félbehagyott terv:

{KEPGALERIA}

Tesla ufója

1911-ben mesélte, hogy The New York Heraldnak, hogy egy antigravitációs repülőgépen dolgozik, aminek nincsenek szárnyai és propellerei. Meg aztán nem is néz ki igazán repülőgépnek. Folyamatosan tud majd a levegőben lenni, gyorsabb lesz minden addigi gépnél, nem hatnak majd rá a lefelé irányuló áramlatok meg az örvények. Sőt, még akár mozdulatlan is maradhat a levegőben és a szélben, méghozzá hosszú ideig. Természetesen az ő saját fejlesztésű árama hajtotta volna és igen, mindezzel szépen le is írtuk az ufót.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL