REJTÉLY-MISZTIKA

Mit ünnepelünk ma? - 10 dolog, amit biztos nem tudtál a boszorkányos Szent Iván-éjről

Korábban a kelták, napjainkban pedig a hagyományőrzők és pogányok, de sokan mások is ünnepelni fognak ma. Tudjuk, hogy június 23-áról 24-ére virradó éjszaka a Szent Iván-éj, ami az év leghosszabb napja és egyben az egyik legmágikusabb mikor a boszorkányok és tündérek előbújnak, hogy dorbézoljanak. A mai nap végzett szerelmi varázslatok szinte garantált sikerrel járnak, ahogy a jövőbe is pofonegyszerűen nyerhetsz bepillantást! 

{KEPGALERIA}

Babonák Szent Iván-éjjelre

A nők a tűz köré állnak és illatos gyógynövényeket, virágokat dobnak a tűzbe, majd ezek hamujából gyógyfürdőt készítenek.

A tűzben elégetett almát kiviszik a temetőbe és a sírkőre helyezik, hogy így kedveskedjenek a holtaknak, mert így az elhunytak is megízlelhetik. Ennek az is a célja, hogy az elhunyt rokon mielőbb újjászülessen. De ha ember eszik meg a még nem szénné égett almát, az utána nem betegszik meg.

Az a magányos hölgy, aki a legmagasabban ugorja ma át a tűzet, az egy éven belül férjhez megy.

Ha pedig a párok ugorják át együtt, azzal biztosíthatják szerelmüket és boldogságukat.

Csehországban a szerelmesek koszorúkat dobálnak át egymásnak a tűz fölött. Amikor a lángok csillapodnak, kezet fognak, és háromszor átugranak a tűzön. Akik így cselekednek, hamarosan összeházasodnak.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL