Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Mit ünnepelünk ma? - 10 dolog, amit biztos nem tudtál a boszorkányos Szent Iván-éjről

Szerző:
Szabó Anna
Korábban a kelták, napjainkban pedig a hagyományőrzők és pogányok, de sokan mások is ünnepelni fognak ma. Tudjuk, hogy június 23-áról 24-ére virradó éjszaka a Szent Iván-éj, ami az év leghosszabb napja és egyben az egyik legmágikusabb mikor a boszorkányok és tündérek előbújnak, hogy dorbézoljanak. A mai nap végzett szerelmi varázslatok szinte garantált sikerrel járnak, ahogy a jövőbe is pofonegyszerűen nyerhetsz bepillantást! 

{KEPGALERIA}

7. Portugáliában a Szent Iván megfelelője a „Santos Populares”, vagyis a népszerű szentek ünnepségsorozat, amelynek legizgalmasabb része, amikor Lisszabonban két-háromszáz szerelmespár egyszerre mondja ki egymásnak a boldogító igent. Mivel ők ilyenkor emlékeznek meg Szent Antalról is, aki a házasságközvetítés szentjéről is.

8. Portóban az emberek virágzó fokhagyma csokorral vagy kisebb méretű műanyag kalapáccsal ütögetik meg egymást óvatosan, hogy így kívánjanak egymásnak szerencsét. Az idősebbek szerint így próbálják meg visszaterelni egymást a helyes útra.

9. Svédországban a falusiak egy mérges gombát dobálnak a lángok közé, hogy megtörjék a manók és más hasonló természetfeletti lények hatalmát, akik ugye ma a legaktívabbak. A régi svédek úgy hitték, hogy ma megnyílnak a hegyek, és a föld mélyének lakói elözönlik a fenti világot.

10. Ma a hozzáértők szerelemmel, termékenységgel, házassággal vagy bőséggel kapcsolatos mágiát végeznek.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL