Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Menekülj, ha ezeket az ómeneket látod! - 6 hátborzongató és misztikus jele a végzetnek

Szerző:
Szabó Anna
Egyesek jósokhoz járnak, hogy megtudják, mi várható, és számíthatnak-e valami rossz bekövetkeztére, amit szeretne elkerülni, de nem lehet. Van itt számodra 6 misztikus ómen, amelytől jobb óvakodni, mert úgy hírlik, ezek bizony azt jelzik, hogy valami rossz közeleg.

.

A doppelgänger-jelenség

A doppelgänger-jelenség nem más, mint hogy egyes személyek azonos időpontban két különböző helyen bukkannak fel a szemtanúk előtt. Az asztrális projekció vagy bilokáció néven ismert „megkettőződés” ideje alatt a lélek eltávolodik a fizikai testtől, és olyan látható alakot ölt, amely kiköpött mása a valós személynek.

A doppelgänger egyébként egy német szó, amely hasonmást jelent és olyan kísértetre vagy éppen szellemre utal, amely nem vet árnyékot és az élő személy pontos mása, vagyis mondhatni a megkettőződése. Rossz ómenként tekintenek rájuk, mint akik balszerencsét hoznak röviddel a megjelenésük után.  Egyesek az idők során a „gonosz iker” megnevezéssel illeték, utalva arra, hogy a sötét oldalunk, gonosz kis fülünkbe suttogója lehet, akik rossz tanácsokat adhatnak, rossz érzéseket kelthet bennünk és megzavarhata elménket.

A jelenségre természetesen számos magyarázattal álltak elő az évek folyamán. Az ezoterikusok nézetei szerint a doppelgängerek természetfeletti lények, akik lehetnek az eredeti személy spirituális másolatai avagy „démoni ikrei”. A tudományos verzió pedig többek között az, hogy egyszerű észlelési zavar, hallucináció vagy olyan pszichopatológiák tünete, mint a skizofrénia.

Lincoln is találkozott a sajátjával. Éppen a kanapéján pihent, amikor belenézett a tükörbe, és két arcot látott meg benne. A másik Lincoln sápadt volt, kísérteties, és pontosan rá nézett a tükörből. Annyira meglepődött, még inkább megijedt, hogy felugrott a kanapéról, mire a jelenés eltűnt. Lincoln reakciója még hagyján, na de a felesége, Mary egyenesen parahisztirohamot kapott, ugyanis ő is hitt a doppelgänger féle rossz előrejelzésben. Lincoln visszatért a kanapéra, hátha ismét részese lehet a jelenésnek. Egyszer még volt is alkalma benne, de utána soha többé. Nála érdekes módon nem okozz galibát – legalábbis azonnalit.

Első Erzsébetnek is volt szerencséje az övéhez. A királynő arról számolt be, hogy a doppelgängere az ágyán feküdt mozdulatlanul, mintha csak egy hulla lenne. Igaz, lehetett volna azzal is magyarázni a dolgot, hogy a különös jelenség az idősödő királynő elméjének a szüleménye. De akkor miért halt meg röviddel az események után Erzsébet?

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL