REJTÉLY-MISZTIKA

Járd be virtuálisan a szellemjárta Auschwitzi haláltábort! - Vérfagyasztó képsorozat

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni az emberi borzalmak központjának egykori helyszínét. Auschwitz volt a németek legnagyobb haláltábora. Körülbelül 1,1 millió embert öltek meg itt, akiknek kb. 90%-a zsidó volt. Ma már turistalátványosságként szolgál. Azok, akik végig mentek a túrán, furcsa, megmagyarázhatatlan élményekről számoltak be. Nem is elképzelhetetlen… egy hely…több, mint 1 millió szellemmel. 

{KEPGALERIA}

Nem lehet tudni pontos számokat.  A mai becslések szerint az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt 1,1- 1,6 millió embert öltek meg itt. A 90%-ot a zsidók teszik ki, a többit nagyjából a 15.000 lengyel, a 23.000 ezer cigány, a 15.000 ezer szovjet fogoly, a 400 Jehova tanúja, és több tízezer különböző nemzetiségű ember.  Ők mind a gázkamrákban, az orvosi kísérletekben, a kényszermunka során, vagy éppen éhínség vagy betegségek során vesztették életüket.

Auschwitz II-vel (Birkenau, a megsemmisítő tábor) és Auschwitz III-mal (Monowitz, munkatábor) ez a szám a becslések szerint 2,1-2,5 millió ember.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL