REJTÉLY-MISZTIKA

Emberek lettek öngyilkosok, hogy elvihessék őket az idegenek - 5 súlyos, és kudarcba fulladt világvége jóslat

Azt gondolhatnánk, hogy az emberek elfogadják a vereséget, és lemondanak a világvége-jóslatok megfogalmazásáról, miután szerencsére eddig egy sem vált be. Ám úgy tűnik, egyesek szeretik a világvégét, viszont tetszik vagy sem, ez az 5 jóslat csúnyán kudarcba fulladt.

Leedsi próféta tyúk

Az apokaliptikus prófécia egy tyúktól származik. 1806-ban Leedsben, egy tyúk kitojt egy„Krisztus jön” feliratú tojást. Ez vallási őrületet váltott ki Leedsben, és sokan meglátogatták a tyúkot, hogy megnézzék a tojásokat, és megtérjenek Jézus eljövetelére készülve. Az emberek később rájöttek, hogy a tyúk nem tojik prófétai tojásokat. De ehelyett a tyúk tulajdonosa, Mary Bateman tintával feliratozta a tojásokat, és visszahelyezte a tyúkba, hogy újra kitojhassa őket. A tettet egy „hívő” fedezte fel, aki azért jött, hogy meglátogassa a tyúkot, és megnézze a „prófétai tojást”.

Halley-üstökös

Tudjuk, hogy a Halley-üstökös egy porgömb, amely 76 évente látható jelenlegi tudományos ismereteink alapján. De az emberek ezt nem tudták, vagy legalábbis nem hitték el régebben. Amikor a csillagászok bejelentették, hogy az üstökös a tervek szerint 1910-ben elhalad, meglepően sok emberben félelmet és zavart érzett. Azok az állítások, miszerint az üstökös farka mérgező ciángázt tartalmazott, széles körben elterjedt világvége-jóslatokhoz vezettek. A média is hozzájárult a széles körben elterjedt pánikhoz azzal, hogy riasztó szalagcímeket tett közzé egy üstökös mérgező farka okozta világvégéről. Az emberek abbahagyták a munkát, és úgy döntöttek, hogy otthonukban keresnek menedéket. A világvége közeledtével az emberek törülközőkkel és papírokkal takarták be ablakaikat, a szellőtöket és kulcslyukakat, hogy megakadályozzák a mérgező gáz bejutását otthonaikba. A „hitetlenek”, akik nem estek be az apokaliptikus jóslatokba, némán figyelték, ahogy az éjszaka telt, míg mások „Üstökös-partikat” tartottak a háztetőiken, hogy megemlékezzenek az éjszakáról.

Shoko Asahara világvége jóslatai

Az apokalipszist várásnál csak az a jobb, ha magad teremted meg az apokalipszist. Ezt tette Shoko Asahara, név szerint Chizuo Matsumoto 1995-ben. Shoko Asahara egy japán világvége próféta volt, aki kultikus vezetővé vált, miután letartóztatták hamis kínai gyógymódok árusítása miatt. Aszahara 1984-ben jógastúdió létrehozása után kezdett el követőket gyűjteni, és azt állította, hogy képes levitálni, és elérte a megvilágosodást. 1987-ben létrehozta az Aum Shinrikyo vallást, és elnevezte egy japán szóról, ami azt jelenti, hogy „legfelsőbb igazság”. A becslések szerint Japánban 10 000, Oroszországban pedig 40 000 embert számlál, Aszahara vallásának még néhány jelöltje is indult a japán parlamenti választásokon 1990-ben. Ahogy nőtt a népszerűsége, úgy nőtt felsőbbrendűsége és istenkomplexusa is. Asahara arra biztatta követőit, hogy igyanak vért és fürdővizet, hogy megmentsék őket az apokalipszistől. Asahara azt jósolta, hogy az apokalipszis 1997 és 2000 között fog bekövetkezni gázmérgezés révén. Az Aum Shinrikyo egyes tagjai úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik a dolgokat, és szó szerint létrehozzák az apokalipszist. 1995. március 20-án a tagok öt vonatra szálltak fel, és mérgező szaringázzal 12 ember halálát okozva, és legalább 5500-an megsebesültek. Aszaharát később a japán hatóságok letartóztatták, és 2004 februárjában halálra ítélték.

A Mennyország kapuja, a világvége jóslata

Marshall Applewhite oktatási karriert folytatott, de apja halála után később lemondott posztjáról. Apja halála Applewhite súlyos depressziójához vezetett. Néhány év elteltével Applewhite találkozott Bonnie Nettles nővérrel, aki megismertette őt a misztikával. Együtt megalakították a Mennyország kapuja nevű vallási szektát, miután azt hitték, hogy isteni hírvivők, akiknek a feladatuk egy világvége üzenetét juttatni el az emberekhez. Letartóztatása után Applewhite először a börtönben kezdte prédikálni „evangéliumát”. Letartóztatták, mert nem adta vissza a bérelt autót. Miután hat hónapot börtönben töltött, meggyőzte az emberek egy kis csoportját, hogy legyenek követői. Szabadulása után Applewhite és Nettles Oregonba és Kaliforniába utazott, ahol meggyőztek egy másik embercsoportot, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Miután megszerezte a követőit, Applewhite prédikálni kezdett az idegenekről, akik űrhajókon keresztül fognak felemelkedni, és megtapasztalják a test átalakulását. Ítéletnapi elméletei elsősorban a New Age mozgalmakon és a populáris kultúrán alapultak. Applewhite apokaliptikus jóslatai a 90-es években nagyobb nyilvánosságot kaptak, miután a csoport tudomást szerzett Hale-Bopp üstökösről. Prédikációját úgy változtatta meg, hogy az üstökös a régóta várt hajó, amely elszállítja a lelküket. Applewhite és követői tömeges öngyilkosságot tervezve készültek fel erre az űrhajóra az átalakulási útjukra. 1997. március 26-án Applewhite követői vodka koktélokkal, barbiturátokkal és nejlonzacskós fulladással öngyilkosok lettek. A hatóságok a Mennyország Kapujának 39 tagjának holttestét találták meg ruhákkal a fejükön. Ez a tömeges öngyilkosság figyelemre méltó utalás a vallási szélsőségesség következményeire, és egy másik példa a sikertelen apokaliptikus előrejelzésre.

A Nap vörös óriássá változik

Az egyik frissebb jóslat szerint hatmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá változik, miután az összes hidrogént héliummá alakítja. Ennek az átalakításnak köszönhetően a Nap 3000-szer fényesebben fog sütni, és a Föld jelenlegi méretének 20-szorosára tágul. A Nap megnövekedett sugárzása végül erodálni fogja az olyan bolygókat, mint a Szaturnusz és a Jupiter. Ha a Föld a pályáján marad, nem lesz képes ellenállni a napsugárzásnak. Egyes tudósok azt jósolják, hogy a Nap tágulását követően fehér törpévé csökken. Mások azt mondják, hogy a Nap folyamatosan eltávolodik a Földről, véget vetve az általunk ismert életnek. Ennek a jóslatnak a tudományos elméletei alapján az apokalipszis olyan, mint a csillagászati bibliai világvége, amely félelemmel tölt el. Szerencsére ezt az apokalipszist sem minősíthetjük egy másik sikertelen világvége-jóslatnak, és nem is várhatjuk a bizonyítást, mert úgysem lesz életben egyikünk sem.
 

 

forrás

kép: pixabay

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL