Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Szerző:
Szabó Anna
Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

{KEPGALERIA}

A Djatlov-rejtély

1959-ben a szverdlovszki egyetem kilenc hallgatója – plusz a 38 éves túravezető, akit nem is ismertek -  Alekszejevics Djatlovval több hetes túrára indultak a hegyekbe. Egyikük rosszul lett és visszafordult. Február 1-jén tábort vertek a Halálhegynek nevezett helyen, és utána semmit sem lehet tudni arról, hogy mi történt. A kutatásukra indított csoport, a hadsereg közreműködésével 26-án megtalálta a táborhelyet és öt tettemmel, mert a másik négyet csak tavasszal sikerült. A nyomozást azonnal titkosították.

5 turista halálát kihűlés okozta, három fizikai sérülésekbe halt bele, a kilencedik holttesten sérüléseket is találtak. Egyébként a sérülések voltak a legrejtélyesebbek. Az egyik lánynak az összes bordája eltört, egyes belső szervei pedig szinte kiszakadtak a helyükről, és mindezt úgy, hogy egy árva külső nyom nem látszott rajta. Elhagyták a sátrukat és a közeli erdőbe futottak, majd onnan visszafelé is vezettek a nyomaik.

Érdekes, hogy amikor a tragédia történt, a túrázóktól nem messze volt egy másik csapat is, akik majdhogynem megesküdtek arra, hogy aznap a Halálhegy fölött furcsa, színes gömbök lebegtek. Az ügyet lezárták és máig megoldatlan.

Nos, az egyik elmélet szerint sima lavina végzett a túrázókkal. Mások a manysikat, a helyi őslakosokat teszik felelőssé. A legismertebb verzió viszont a Vörös Hadsereg fegyverkísérleteiről szól. A túrázók rossz időben voltak rossz helyen és a katonák eltették őket láb alól. De a színes gömbök kapcsán természetesen létezik egy ufó-teória is.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL