REJTÉLY-MISZTIKA

A világ 7 talán legbizarabb és egyben legszentebb ereklyéi - Amik még csodát is tesznek!

Maguktól mumifikálódott testek, levágott fejek és kezek, amik ráadásul gyógyító erővel bírnak! Logikus, hogyha ez az ára a csodának, örömmel csókolgatják vagy tapogatják őket a gyógyulni vágyók. Azért az ember tényleg elgondolkodik, annyi csoda hallatán, hogy mi mindenre képesek a szentek testrészei, illetve a vérük… igen, a vérük. Íme, a világ talán 7 legrejtélyesebb szent ereklyéje!

A Szent Vér ereklye

A 12. században épült a Szent-Vér bazilika, akkor még Nagy Szent Vazul-kápolnaként és csak később lett belőle a Szent Vér-templom, 1925-től pedig bazilika. Egész pontosan 1157-ben készült el teljesen és az említett Nagy Szent Vazul tiszteletére szentelték fel, akinek a szent ereklyéit, négy gerinccsigolyát (de vajon hogyan és honnan szerezték?) II. Róbert flamand gróf hozta Kaiszareia-ból 1100 tavaszán Brugesbe.

Majd Elzászi Diederik (Thierry) gróf – aki a templomot építette - 1134-ben újabb keresztes hadjáratra indult a II. keresztes hadjárat alkalmával. Ha minden igaz, akkor 1150. április 7-én tért haza a Szent Vér ereklyéjével, amit a felső kápolnában helyeztek el. Ezt is, hogy honnan és miként szerezték, arról nem szól a fáma…  ugye maga a Biblia nem említi Jézus vérének bespájzolását, csak egyik-másik apokrif irat. Az egyik szerint Arimathiai József a jól ismert Szent Grállal felfogta fel Krisztus vérét.

A körmeneten használt ereklyehordozó a bazilika múzeumában látható. Egy 30 kg-os kegytárgyról van szó, amit Jan Crabbe helyi aranyműves készített 1617-ben. Aranyból és ezüstből, és több mint 100 drágakövet használt fel a készítéshez

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL