REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 legvérfagyasztóbb rejtély és legenda Madridban

Madrid. Szerelem, romantika, salsa, fiesta és pezsgés. Erről írnak az útikönyvek és ez fogad téged, mikor itt vagy. De mi a helyzet azzal, amiről nem írnak az útkönyvek? A máig megoldatlan, kísérteties események, amelyek az évszázadok során szájról szájra öröklődtek? Most felejtsd el Madrid színes és vidám világát és ismerd meg a legismertebb nevezetességeivel kapcsolatos 7+1 hideglelős rejtélyt!

Lineres palota

Ma már Casa de América a neve Madrid egyik híres épületének. A telek, amelyen ma az épület áll, José Linares vásárolta meg 1872-ben, majd 18 év alatt felépítette a palotát. Linares a feleségével, Raimundával együtt költözött ide, de házasságukat mindig is beárnyékolta a márki apja, aki ellenezte a házasságot.
Házasságkötésük után találtak egy levelet, amit az apja írt Josénak. Az állt benne, hogy Raimunda az apa egyik kalandjából született, tehát José és felesége féltestvérek. Amint ezt megtudták, engedélyt kértek a pápától, hogy hadd élhessenek továbbra is együtt, amit meg is kaptak azzal a feltétellel, hogy nem érintkeznek. Ezért még a palotát is átalakítatták, hogy két teljesen különálló lakrész legyen benne.
Persze ez nem jött be és hamarosan lánygyermekük született. A legenda szerint megölték és holttestét befalazták, hogy tettük sose derülhessen ki.
A palota egyik oldalán egy életnagyságú babaház áll. Ebben a helyiek a bizonyítékot látták gyermekgyilkosságra, hiszen ha nem lett volna gyerekük, nem építették volna fel a híres babaházat sem.
Raimunda 1902-ben halt meg. Sokak szerint a fájdalom és a szomorúság végzett vele. José pár évvel később követte és állítólag öngyilkos lett.
Az 1950-es évektől üresen állt a palota, majd 1990-ben elkezdték felújítani a Casa de Américaként. A munkálatok során, az ott dolgozók gyanús eseményekre lettek figyelmesek. Az éjszaka közepén ajtók csapódtak be, lépések és sikolyok hallatszódtak. A hangok különösen a babaház környékén voltak erősek. Állítólag még egy gyermek hangját is hallották, aki azért sír, mert nincs anyukája. 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL