Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 legvérfagyasztóbb rejtély és legenda Madridban

Szerző:
Szabó Anna
Madrid. Szerelem, romantika, salsa, fiesta és pezsgés. Erről írnak az útikönyvek és ez fogad téged, mikor itt vagy. De mi a helyzet azzal, amiről nem írnak az útkönyvek? A máig megoldatlan, kísérteties események, amelyek az évszázadok során szájról szájra öröklődtek? Most felejtsd el Madrid színes és vidám világát és ismerd meg a legismertebb nevezetességeivel kapcsolatos 7+1 hideglelős rejtélyt!

Lineres palota

Ma már Casa de América a neve Madrid egyik híres épületének. A telek, amelyen ma az épület áll, José Linares vásárolta meg 1872-ben, majd 18 év alatt felépítette a palotát. Linares a feleségével, Raimundával együtt költözött ide, de házasságukat mindig is beárnyékolta a márki apja, aki ellenezte a házasságot.
Házasságkötésük után találtak egy levelet, amit az apja írt Josénak. Az állt benne, hogy Raimunda az apa egyik kalandjából született, tehát José és felesége féltestvérek. Amint ezt megtudták, engedélyt kértek a pápától, hogy hadd élhessenek továbbra is együtt, amit meg is kaptak azzal a feltétellel, hogy nem érintkeznek. Ezért még a palotát is átalakítatták, hogy két teljesen különálló lakrész legyen benne.
Persze ez nem jött be és hamarosan lánygyermekük született. A legenda szerint megölték és holttestét befalazták, hogy tettük sose derülhessen ki.
A palota egyik oldalán egy életnagyságú babaház áll. Ebben a helyiek a bizonyítékot látták gyermekgyilkosságra, hiszen ha nem lett volna gyerekük, nem építették volna fel a híres babaházat sem.
Raimunda 1902-ben halt meg. Sokak szerint a fájdalom és a szomorúság végzett vele. José pár évvel később követte és állítólag öngyilkos lett.
Az 1950-es évektől üresen állt a palota, majd 1990-ben elkezdték felújítani a Casa de Américaként. A munkálatok során, az ott dolgozók gyanús eseményekre lettek figyelmesek. Az éjszaka közepén ajtók csapódtak be, lépések és sikolyok hallatszódtak. A hangok különösen a babaház környékén voltak erősek. Állítólag még egy gyermek hangját is hallották, aki azért sír, mert nincs anyukája. 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL