Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 legvérfagyasztóbb rejtély és legenda Madridban

Szerző:
Szabó Anna
Madrid. Szerelem, romantika, salsa, fiesta és pezsgés. Erről írnak az útikönyvek és ez fogad téged, mikor itt vagy. De mi a helyzet azzal, amiről nem írnak az útkönyvek? A máig megoldatlan, kísérteties események, amelyek az évszázadok során szájról szájra öröklődtek? Most felejtsd el Madrid színes és vidám világát és ismerd meg a legismertebb nevezetességeivel kapcsolatos 7+1 hideglelős rejtélyt!

Plaza Mayor

Madrid főtere csak úgy hemzseg a rejtélyektől. Az egyik leghíresebb a 17. századi Villamediana gróffal kapcsolatos. Híres volt a nemesség és a köznép elleni szónoklatairól. Talán a pletykákat a provokatív személyisége okozta, de az egyik szerint romantikus kapcsolat fűzte Izabella királynéhoz.  Az egyik bikaviadal alkalmával, amit a téren rendeztek, többen is látták, ahogy a kezében egy nyakékkel szalad amin a királyi pecsét lógott és az volt ráírva: “Ezek az én szerelmeim”. Némelyek persze ezt úgy értelmezték, hogy a gróf ezzel is gazdagságát hirdeti. Míg mások inkább arra asszociáltak, hogy ez a királynőről szól és kettejük kapcsolatáról. Majd kicsivel később, amikor a gróf a királyné tiszteletére kívánta felajánlani az egyik bikaviadalt, mire az egyik királyi tanácsadó egy igen huncut, és meglehetősen kétértelmű tett a közönség előtt, amiből nem lehetett nem arra gondolni, hogy a gróf és Izabella között van valami. Akár igaz, akár nem.

Ám néhány nap múlva San Ginés közelében találták meg a gróf holttestét, ami egy újabb pletykát indított el arról, hogy a király féltékenységből ölette meg Villamedianat…

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL