Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 valós sztori, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság napjainkban

Szerző:
Szabó Anna
Boszorkánydoktorok, wiccák, sámánok és szellemmesterek tevékenykednek szerte a nagyvilágban. A modern boszorkányság él és virágzik és nem csak hétköznapi szinten, hanem egyesek a világi dolgokban is kiakarják venni a részüket, mint például politikusok megbuktatásában, vagy világbajnokságok befolyásolásában… lássunk 7 ilyen valós sztorit, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság!

 

Nem lehet sem bizonyítani, sem pedig cáfolni a mágia létét. De ha hihetünk a szellemekben, démonokban, az ördögűzésekben és számos paranormális jelenségben, akkor már miért ne létezhetne olyan, hogy mágia, és vele együtt a művelői, a boszorkányok és mágusok?

Mert könnyen feltételezhetnék – ahogy a következő sztorikból is kiderül – hogy a mágia a primitív emberek eszköze, akik elzárt közösségben, törzsekben élnek, távoli falvakban és országokban, távol a civilizációtól. Igen, talán lehet, hogy ők vannak lemaradva technikailag és amit mágiának hisznek, az valami egészen más, megfogható, megmagyarázható dolog. Pedig a világ minden táján találhatóak meg boszorkányok és sámánok, legfeljebb ők visszafogottabban űzik a tevékenységüket.

A sztorik után érdemes lehet azon elmélázni, hogy tényleg ilyen sok elmaradott és barbár, illetve álmodozó ember él, akik hisznek a mágiában? Vagy vajon mi vagyunk szűklátókörűek és nem vesszük észre, hogy ez  valódi dolog? Aztán addig nevetünk rajtuk, amíg egyszer tényleg csak koppanni fogunk?

{KEPGALERIA}

Kínai szellemmester látta a jövőt

A 74 éves Zhao Fucheng szerint a modern kínai városok kezdik elfelejteni a mágia ősi gyakorlatát, mint például a sámánizmust. Fiatalok milliói, hagyják el távoli falujukat Kínában és költöznek évente be a városokba munkalehetőség reményében, de így a boszorkánydoktorok sok ügyfelet veszítenek el. Zhao magát "szellemmesternek" nevezi, és a születési dátumokra támaszkodva egy ősi iratban található hold naptár segítségével képes jósolni azoknak az embereknek, akik tanácsot kérnek tőle. Ha szükséges, hagyományos kínai orvoslást is végez rituálék által, és ha a probléma azután fennáll, akkor a szellemekhez folyamodik segítségért. A sámánok aggódnak amiatt, hogy ahogy a fiatalok elhagyják a falvakat, hogy nem marad majd senki, mint szellemi mester, nem lesz utánpótlás ebben a szép szakmában. Még Zhao fia sem hajlandó megtanulni a sámánizmus művészetét, mert nem hisz a szellemekben. (Hát hogy nevelted azt a gyereket?) Csakúgy, mint sok ősi hagyomány, a kínai sámánizmus is elhalványul, ahogy az újabb generációk beleolvadnak a modern társadalomba. Zhao azt jósolja, hogy az elkövetkező 30 évben a gyakorló sámánok száma jelentősen csökkeni fog. Ez „legalább” egy olyan jövőkép, amely valószínűleg valóra is válik…

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL