REJTÉLY-MISZTIKA

7 megoldatlan rejtély a Sátánnal kapcsolatban - Még te is le fogsz döbbenni!

Mit is tudunk pontosan a Sátánnal kapcsolatban? Hogy minden gonoszság ura a világban, miatta kell szenvednünk, és ő irányítja a démonokat? A Pokolban pedig vasvillával főzi puhára a rossz emberek lelkét? Valójában csak annyit tudunk róla, amennyit hinni vélünk mások elmondása alapján. De ha tüzetesebben górcső alá vesszük Sátán személyét, rá kell jönnünk, hogy igazából semmit sem tudunk róla. Erre mutat rá ez a 7 megoldatlan rejtély is!

Van neve?

A "Sátán" nem név, hanem egy héber szó, aminek a jelentése: "ellenség", illetve "vádló". Soha nem használják ezt a nevet az Ószövetségben, de gyakran alkalmazzák emberre. Például Szíria királya, Rezon azt mondta, hogy Salamon a Sátán ("ellenség"). Továbbá létezik egy olyan angyali lény , aki "a Sátán" nevet viseli, aki egyfajta mennyei ügyész. Például Isten megengedi Sátánnak, hogy üldözzék Jóbot, hogy kiderüljön, meddig terjed a hűsége.
Egyébként az "ördög" szó (diabolosz) szintén "vádló"-t jelent, és a görög fordítása Sátán. Tehát, mi kezdtük el valahol egy bizonyos ponton a sátán megjelölést névként kezeli. Akkor ez lenne az ördög neve? Az biztos, hogy nem Lucifer ("hajnalcsillag"), amit a Biblia különben is csak egyszer használ a babiloni királyra. Végül a Belial és Belzebub sem az ő nevei. Tehát, ha van is konkrét neve az Ördögnek, mi azt bizony nem tudjuk.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL