Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

6 kevéssé ismert, de annál meglepőbb történelmi tény

Szerző:
Szabó Anna
Nem könnyű feladat a történelmet kutatni, viszont rettentően izgalmas, hiszen a kutatók mindig találnak újabb és újabb leleteket vagy információkat. Gyakran sok-sok évvel később lelnek olyan bizonyítékokra, amik teljessé teszik a képet amellett, hogy totálisan meglepnek bennünket, mint ez a 6 kevéssé ismert történelmi tény! Talán még neked sincs fogalmad róluk!

.

 

A történelem legrövidebb háborúja a Nagy-Britannia és Zanzibár közötti háború volt

A Guinness Rekordok Könyve szerint a történelem legrövidebb háborúja a Nagy-Britannia és Zanzibár között zajló háború volt, amelyre 1896. augusztus 27-én került sor.

A háború azután tört ki, hogy a britekkel együttműködő Hamid bin Thuwaini szultán augusztus 25-én meghalt az unokaöccse, Khalid bin Bargash szervezte puccs által. A britek viszont Hamud bin Muhammedet szerették volna trónra segíteni mivel úgy vélték, vele könnyebben tudnának együttműködni.  Bargash nem akart lemondani és felállított egy 2800 főből álló hadsereget, és bevetette a szultán felfegyverzett jachtját, a H.H.S. Glasgow-t. 27-én a Királyi Flotta hajói tüzet nyitottak 38-45 perces palota és kikötő bombázás után Bargash elmenekült.

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL