REJTÉLY-MISZTIKA

5 szellemhajó, amelyekről még életedben nem hallottál, pedig a mai napig kísértenek

Mary Celeste. Queen Mary. Bolygó Hollandi. A legismertebb szellemhajók. Pedig akadnak még hozzájuk hasonló rég elveszett, legendás, misztikával átölelt kísérteties és elátkozott kísértethajók, amelyek ugyanúgy megérdemelnék az ismeretséget. Ezért hoztunk 5 ilyen hátborzongató szellemhajót, amelyek még ma is kísértenek a vizeken…

Baron Falkenberg

A legendák szerint Németország északi-tengerén kísérti a középkori Baron Falkenberg hajója.
A története ott kezdődik, hogy hosszú idő után egy rég elveszettnek hitt férfi hazatért és készült elvenni egy lányt a falujában. Csakhogy a testvére, a báró is szemet vetett a lányra. Majd eljött a menyegző napja és az elbeszélés úgy szól, hogy az ifjú férj „rossz helyen" érintette meg a bárót, mire az felkapott egy pezsgősüveget és fejen vágta a testvérét, aki holtan esett össze. A mennyasszony sírva rohant hozzá, és a báró könyörögni kezdett neki, hogy menjen inkább hozzá, mert szerelmes belé. De az ara azt mondta, inkább meghal, mintsem hozzámenjen. A báró ezt szó szerint értette és szíven szúrt a leányt majd elmenekült a kikötő felé. Ott pedig felszállt egy szürke hajóra és állítólag 600 éve eltűnt és soha nem ért partot.

Azok, akik látták a báró hajóját azt mondják, hogy mindig észak felé tart, és az árbócuk kék színekben lángol, ami megvilágítja a bárót a fedélzeten, amint kockázik az ördöggel, hogy visszanyerje a lelkét. 

Egyesek szerint csatlakozott a viking hajós Støtte kapitányhoz, aki ellopott egy mágikus gyűrűt az istenektől és büntetésül csontvázzá vált, amit örökkén égő tűz borít be.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL