Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 misztikus titkos társaság, ahová aligha kerülhetsz be az életben

Szerző:
Szabó Anna
Titoktartást fogadtak. Csak kivételes emberek nyerhetnek felvételt szervezeteikbe, ahol meg kell felelniük az elvárásoknak és át kell esniük egy sor beavatási ceremónián. Utána megkezdődnek a titkos szertartások, a rendszeres gyűlések és… kitudja még mi. Hiszen olyan titkosak, hogy csak találgathatjuk, hogy pontosan mi is zajlik bennük. Mi viszont annyit elárulunk róluk, amennyit csak tudunk, legalábbis erről az 5 titkos társaságról!

{KEPGALERIA}

Ordo Templi Orientis

Az Ordo Templi Orientis (O.T.O.) azaz Keleti Templomosok Rendje egy testvéri és vallási szervezet. Carl Kellner, Heinrich Klein, és Franz Hartmann, alapította 1895-ben.  Majd 1910-ben csatlakozott a híres angol okkultista és író Aleister Crowley aki 1920-ben már angol ág vezetőjévé vált. Hamnarosan elfogadták tanait, többek között az úgynevezett Thelema Törvényét és a  Gnosztikus misét. Lényegében Crowley azt hirdette a szervezetben, hogy : „Tégy amit akarsz lesz a Törvény egésze." és "Szerelem a törvény, szerelem az akarat alatt."

Az O.T.O.  is tele van beavatási ceremóniákkal, rituálékkal és különböző fokozatokkal. 13 számozott, és 12 számozatlan fok van, mely három triádra oszlik - a remete, a szerető és a föld embere triádokra.

A szertartásoknál szimbolikus drámák formájában adják elő az életre vonatkozó tanításokat, illetve misztériumokat, spirituális és filozófiai tanításokat közvetítenek.

Továbbá a rend gyakran rendez tudományos előadásokat, társasági eseményeket, művészeti kiállításoka, színházi fellépéseket, könyveket és magazinokat adnak ki, de még hermetikát és mágiát oktatnak.

Az O.T.O. beavatásainak végső célja úgymond az, hogy az allegóriák és szimbólumok segítségével bevezessék az egyént a Természet s misztériumaiba, és hogy ezáltal segítsenek másoknak felfedezni a saját valódi identitásukat.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL