Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 misztikus titkos társaság, ahová aligha kerülhetsz be az életben

Szerző:
Szabó Anna
Titoktartást fogadtak. Csak kivételes emberek nyerhetnek felvételt szervezeteikbe, ahol meg kell felelniük az elvárásoknak és át kell esniük egy sor beavatási ceremónián. Utána megkezdődnek a titkos szertartások, a rendszeres gyűlések és… kitudja még mi. Hiszen olyan titkosak, hogy csak találgathatjuk, hogy pontosan mi is zajlik bennük. Mi viszont annyit elárulunk róluk, amennyit csak tudunk, legalábbis erről az 5 titkos társaságról!

{KEPGALERIA}

Szabadkőművesek

A szabadkőművesek mára világszerte több millió taggal rendelkeznek. Kiindulási pontnak Franciaországot és Angliát lehetne megjelölni, méghozzá hivatalosan a 18. századtól, ugyanis az Első Angol Nagypáholy 1723-ban adta ki a szabadkőműves alkotmányt. Több országban, több páhollyal is bírnak. A legtöbben csak férfitagokat vesznek fel, de akadnak már olyanok is, akik szívesen fogadnak be nőket is. Olyan erkölcsi értékeket követnek, mint az egyenlőség, a humanizmus, és a szellem- politika-, és a vallásszabadság.  A tagok több rituális beavatáson esnek át, amelyeken keresztül megismerhetik a szabadkőművesség kőművesmesterségből származó szimbólumrendszerének  jelentését. Ugyanakkor a páholyok hierarchiába rendeződnek, és bizonyis feltételek teljesítése után lehet újabb fokozatokat, címeket elérni. A legelterjedtebb magas fokú rendszer az Ősi és Elfogadott Skót Rítus, ami 33 fokozatból áll. 

Főként az angolrendszerű páholyok követelménye az, hogy az jelölt higgyen Istenben. Azt nem határozzák meg mely vallás szerint, ezért Istent a ceremóniákban és szóhasználatban a Világegyetem Nagy Építőmesterének nevezik.

Különben a társaság eredetéről tengernyi misztikus változat létezik. Ott van például az ókori világhoz kötheti variáns, ami szerint a jeruzsálemi templom építőitől, köztük Hiram Abiftól származik. Mások a templomos lovagrendre, a a rózsakeresztesekre gyanakodnak vagy az esszénusokra.

De talán a pont a rejtélyességük miatt hiszi az egyház és sokan mások azt, hogy okkult szertartásokat végeznek, sátánista hívők, a vér- és állatáldozatokat mutatnak be  és orgiáznak.

Mindenestre olyan nagy emberek voltak a tagjai, mint: George Washington, Ignotus, Mozart, Franklin D. Roosevelt, Mark Twain, Winston Churchill, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Benedek Elek, Silvio Berlusconi, John Jacob Astor, Türr István, Oscar Wilde, Wekerle Sándor, Samuel Colt, Mechwart András.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL