REJTÉLY-MISZTIKA

5 elképesztő misztikus teremtmény, amelyek létezésében még csak nem is kételkednek

A japánok világában csak úgy hemzsegnek a jókaiknak nevezett misztikus lények és szellemek. Némelyik szelíd és barátságos, mások kérnének egy falat húst belőlünk, míg egyes lények cuki kis szőrcsomók lehetnek. Megmutatjuk azon 5 rendkívül varázslatos, japán folklórból származó lényt, amelyek nagyon durván ki is babrálhatnak az emberekkel!

{KEPGALERIA}

Oni

Az Oni igencsak hasonlatos a nyugati démonokhoz, trollokhoz, emberevő óriásokhoz. Nevének eredete máig ismeretlen, de valószínűleg az "On" szóhoz van kötve, ami kínai olvasatában "rejtőzködést" jelent. Vagyis az Oni eredetileg egy láthatatlan ártó szellem, istenség lehetett, aki természeti csapásokkal, járványokkal és más katasztrófákkal sújtotta az embereket. Általában hatalmas szörnyek, - de léteznek mini verziók is – emberi, majom, esetleg madár arccal, bozontos hajjal, pengeéles karmokkal és szarvakkal. Bőrük színe lehet kék, fekete, fehér, lila, vörös, barna, de zöld is. Úgy hírlik, egy szál ágyékkötőben járnak és szögekkel kivert bunkósbottal közlekednek.

A japán folklór szerint az onik, Enma-Ó ördögi szolgái, és ő „nemes” feladatuk megkínozni a bűnösöket Dzsigokuban, vagyis a japán pokolban. A buddhista alvilág Onijai, vagyis Enma-Ó a pokol királyának büntetés végrehajtói, két csoportra sorolhatók. Az egyik az aka-oni (vörös oni), másik az ao-oni (kék vagy zöld oni). Ugyanakkor más fajtáik is ismeretesek, akik az emberi világban okoznak pusztítást. A legtöbb esetben az onik keresztbe tesznek az embereknek, vagy felfalják, elteszik őket láb alól, de állítólag akadnak igen ritka védelmező onik is.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL