REJTÉLY-MISZTIKA

5 elképesztő misztikus teremtmény, amelyek létezésében még csak nem is kételkednek

A japánok világában csak úgy hemzsegnek a jókaiknak nevezett misztikus lények és szellemek. Némelyik szelíd és barátságos, mások kérnének egy falat húst belőlünk, míg egyes lények cuki kis szőrcsomók lehetnek. Megmutatjuk azon 5 rendkívül varázslatos, japán folklórból származó lényt, amelyek nagyon durván ki is babrálhatnak az emberekkel!

{KEPGALERIA}

Cucsigumo

A Cucsigumo más néven Jacukahagi "Föld pók"-ot jelent. A cucsigumók a többi jókai között igen tiszteletreméltó helyet foglalnak el, így nagy befolyásuk van a többi szellemre is. Egyes leírások szerint barlangokban éltek és hosszú végtagokkal rendelkeztek. Mások szerint a cucsigumok valójában nagyon is emberiek voltak, méghozzá barlangokban meghúzódó tolvajok, akikre gúnyolódás céljából akasztották ezt a szót.

A pókszellemek más formája a Dzsorógumo (prostituált pók), avagy Rakusinpu (összefonó menyasszony), illetve Madara-gumo (foltos pók). A Nephila clavata nevű pókról mintázták, aminél mára tudjuk, hogy nincs mérge, de régen úgy tartották, hogy természetfeletti erejével igen erős mérge van. Nem elég, hogy csúnya vörös, fekete, zöld és sárga foltos, igen torz teremtmény, hosszú fekete végtagokkal, de még sárga hálót is sző!

A legismertebb történet a cucsigumókról Raiko legenája, aki mikor megbetegedett egy furcsa idegen látogatta meg. Egyes elbeszélések szerint egy nő volt, mások meg szerzetesre esküsznek. Az viszont tiszta sor, hogy a testéből kibocsátott pókhálókkal körülfonta Raikót, aki mozgásképtelenné vált, de megtörte a varázst, amikor támadóját megsebezte egy pengével. A lény vérnyomokat hagyva elmenekült. De Raiko követte a barlanghoz, amiben emberi csontok hevertek. Végül a férfi elpusztította a szellemet.
De van egy olyan verzió is, amiben megpróbálták pozitívabban beállítani a pókokat. Ott Raiko ejt fogságba egy cucsigumot, ami megesküszik, hogy háromszor menti meg Raiko életét és persze megtartja a szavát.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL