REJTÉLY-MISZTIKA

11 ember, akik rejtélyes módon tűntek el a K2 megmászása közben

Szerző:
Szabó Anna
A K2 a Föld második legmagasabb hegycsúcsa. A Himalája egyik hegységében, a Karakorumban található. Nagyon sokan állítják, hogy a hegy különös atmoszférával bír és hogy szellemek lakják. Talán lehet benne valami, mert túlságosan hihetetlen és rejtélyes az, ami ezzel a 11 hegymászóval történt.

2008-ban 11 hegymászó vesztette életét a K2-ön nagyjából két nap leforgása alatt. hatalmas lavina zúdult egy pénteki napon a hegymászókra, amivel megnehezítette a közlekedést a hegyen, megölte az egyik mászót, és kárt tett a rögzített kötelek hálózatában, amire a csapatoknak szükségük volt. Azelőtt nem volt precedens ilyen eseményre annak ellenére, hogy sajnos minden évben előfordulnak hagymászós balestek.

Jehan Baig eltűnt, miközben megpróbálta visszavinni Dren Mandic-t a táborba

Jehan Baig egy pakisztáni hordár volt, aki eredetileg egy szerb csapatot segített, de ismeretlen okokból elbocsátották. Egy francia hegymászó, Hugues d'Aubarede, az utolsó pillanatban bérelte fel Baig-et, és csatlakozott a csoporthoz a hegy felé.

Dren Mandic volt az első áldozata a rájuk zuhant lavinának. Megcsúszott és Bottlenecknél leesett. Baig, aki magassági betegségben szenvedett, úgy döntött, hogy leereszkedik utána. Sajnos, ő is elcsúszott, és nem volt mivel megkapaszkodnia. Ugyanúgy eltűnt, mint Dren Mandic.

(Jehan Baig és Hugues D'Aubarede)

A három koreai hegymászó 

A koreai hegymászók egy csoportja volt a K2-nél. Senki sem tudja, mi történt velük, de a másnap reggel három hegymászó a kötelén lógott.
Két másik hegymászó Wilco van Rooijen és Marco Confortola későn, de meglátták őket. Ám akkor már nem tudnak jelentős segítséget nyújtani nekik. Confortola azt mondta, hogy vér volt körülöttük.

Ger McDonnell-t eltalált egy jég, miközben megpróbálta megmenteni a koreai hegymászókat

Az egyetlen ember, aki komoly kísérletet tett a koreai csoport segítésére, az ír hegymászó, Ger McDonnell. Ahogy ő és Marco Confortola leereszkedtek a koreai felfedezőkhöz, akik titokzatosan „felakasztották” magukat a hegy párkányánál. McDonnell megpróbált segíteni, és akkor a feje fölött megindult egy jéggel borított lavina, ami elsodorta. 

Hugues D'Aubarede kifogyott az oxigénből

A francia hegymászó Hugues d'Aubarede rájött, hogy nincs elég palackozott oxigénje ahhoz, hogy lassan és kényelmesen leereszkedjen a legközelebbi táborba. D'Aubarede összetalálkozott az ír Cas van de Gevelrel. D'Aubarede elmondta Gevelnek, hogy menjen csak előre, és a pillanatokkal később Gevel nézte, hogy egy férfi, lezuhan a hegyről. Azzal egy időben egy másik mászó, Marco Confortola is látott valakit lezuhanni. 

(Rolf Bae és Cecilie Skog)

Rolf Bae lezuhant az új felesége szeme láttára

Miután a norvég házaspár este megérkezett a találkozási pontra, egy jeges lavina söpörte le a hegyről Rolf Bae-t, ami véget vetett életének. Felesége Cecilie Skog tanúja volt az eseménynek. A pár csak egy hónapig volt házas.

A holland Wilco van Rooijen 60 órát töltött a „halálzónában”

A halálzóna az a terület, ahol a levegő olyan ritka, hogy az ott található oxigénmennyiség nem elegendő az emberi élet fenntartásához) de a férfi, életben marad és fagyási sérülésekkel, de kórházba került.

(Wilco van Rooijen)

Az eltűnt – de valószínűség szerint meghalt - hegymászók közül hárman dél-koreaiak, ketten pakisztániak, ketten nepáliak voltak. Emellett egy szerb, egy ír, egy norvég és egy francia hegymászónak veszett nyoma.

 
 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL