Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 észak-európai misztérium, amely még mindig megoldatlan

Szerző:
Szabó Anna
Tele van a világ megoldatlan ügyekkel és sokszor nem is kell olyan szörnyen messzire menni, ha rejtélyekre vágyunk. Ilyen ez az 10 észak-európai misztérium, amit szinte senki se ismer és mégis óriási fejtörést okoznak a történészeknek és a szakértőknek. Még téged is mélyen elgondolkodtatnak majd különös, megmagyarázhatatlan rejtelmeikkel!

Auli Kylikki Saari meggyilkolása

1953. május 17-én a 17 éves Auli Kyllikki Saari Finnországból kerékpárral hagyta el a templomot. A gyülekezetben dolgozott. Ezen a napon Auli visszatért az egyházi szolgálatból, és azonnal visszavonult a hálószobájába, kijelentve, hogy fáradt és pihenni akar. A szülei rendkívül szokatlannak találták. Később ugyanazon a napon imádkozott Auli Maiju nevű barátjával. Később Maiju azt állította, hogy Auli egész idő alatt idegesnek látszott. Amikor a templomból hazatértek, a két lány egy keresztútra tévedt, és egy Tie-Jaska nevű ember, látta, hogy Auli 1.6 kilométerrel tovább halad más irányba. Ő volt az utolsó, aki élve látta. Auli eltűnését követő hetekben a tanúk számoltak be arról, hogy egy krémszínű autóban látták a kerékpárját, míg mások azt állították, hogy a kaarankajarvii tó közelében kiáltozott segítségért és lövéseket hallottak.

Júliusban Auli kerékpárját mélyen az erdőben találták, és októberben a maradványait azon a helyen fedezték fel, ahol utoljára életében látták. Megtalálták a cipőjét, sálát és egy férfi zoknit. Félig meztelen volt, a kabátja pedig a feje körül volt. Hiába volt rengeteg gyanúsított, azóta sem kapták el Auli gyilkosát.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL