REJTÉLY-MISZTIKA

10 döbbenetes tény, amit biztos nem tudtál Jézusról

Többnyire egy képünk van Jézusról. Egy jóképű, fehérbőrű, hosszú hajú férfi, aki tanított, prédikált és csodákat tett. Tele volt végtelen szeretetettel az emberiség iránt. Felreppentek már olyanok, hogy lehetett családja és utódai, de vajon mi van még, amiről nem tudhatsz? Ha az ember eleget szemezget a Bibliából és más forrásokból, kicsit kutakodik a történelemben, sok dolog derülhet ki a Mi Jésuánkról, mint például ez a 10 döbbenetes tény…

.

 


 

Jézus nem Jézus

Ha egy korban éltél volna vele és lejézusoztad volna valószínűleg rád sem hederített volna. Ugyanis valódi neve héberül Jésuá (a Jehósuá rövidebb alakja, melynek jelentése „Jahve megment”), ámde anyanyelvén (arámiul), annak is galileai tájszólásában ezt egyszerűen csak Jésu-nak ejtették, mert a szóvégi á akkoriban már lekopott. Ráadásul a Biblia, több, mint 900-szor használja a Jesuá (Yeshua, Joshua, stb.) változatait.

A Krisztus meg pláne nem egy név, hanem egy adott cím, amit később aggattak rá és jelentése (kristosz) görögül felkentet jelent, és a "király" szó is innen ered, továbbá ugyanez a héberül "Messiaias".

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL