LELKIPATIKA

Hogyan haladsz életed nagy kirakós játékában?

Mindannyian ismerjük azokat a bizonyos puzzle játékokat, amikor is adva van egy nagy kép, amely kis részekre lett szétdarabolva, és nekünk kell összeraknunk. Hasonlóképpen, ahogy életünk kis részleteit is rakosgatjuk egymás mellé, hogy végül kirajzolódjon a nagy és teljes kép.

 

Már a kisgyerekek részére is készülnek ilyenek. Ezek persze még egyszerűbbek, könnyebb képek, és nincsenek is túl sok apró részre bontva. Vannak azonban komolyabb, igazi kihívás elé állító hatalmas, több ezer darabra bontott kirakósok is. Ezeket az ember csak nagy nagy türelemmel, odafigyeléssel, és sok-sok idő alatt tudja kirakni. Most ezzel kapcsolatban olvashatsz néhány jótanácsot, hogy életed kirakós játéka ne stresszel, értetlenkedéssel és idegbajjal töltött események sorozata legyen, hanem egy igazán örömteli, harmonikus és emelkedett időtöltés.


A nagy kép, a sorsod, a beteljesítendő életutad adva van


Kérdés csupán az, hogy te elfogadod-e a felkínált képet, és a játékosság örömével, harmóniájával fogod egymás mellé rakosgatni a kis képeket, vagy sem. Karrier, lakhely, barátok, Isten, szerelem és sok minden egyéb apró részlet vár arra, hogy a helyére illeszd őket. Lehet, hogy nem is látod a nagy teljes képet még, azonban ettől függetlenül is figyelhetsz a részletekre, hogy szépen egymás mellé illeszd őket. Ahogy ezzel haladsz, ki fog rajzolódni egyre inkább, hogy mit is mutatnak meg az egymáshoz tökéletesen illeszkedő részletek. Egyre szebben fogod látni, hogy milyen nagy kép kezd kirajzolódni az apróbb részletekből.

Duzzoghat is az ember, hogy neki nem tetszik a kibontakozó kép, vagy, hogy túl nehéznek találja a feldatot, nehezen halad az egymáshoz illesztendő kis puzzle-okkal. Ha így tesz, vagy akár agresszíven le is söpri az asztalról az eddig összerakott ábrát, attól még nem oldódik meg semmi, csupán a feszültség fog továbbra is nőni benne. Azt is érdemes idejében észrevennie, hogy talán a nem egymáshoz illeszkedő részleteket próbálja egyre nagyobb erővel egymásba erőltetni, de azok ennek ellenére sem mutatnak egységes képet. Lehet ez akár karrier, akár lakhely, párkapcsolat, vagy bármi egyéb. Érdemes ezt minél hamarabb észrevennünk, hiszen minél tovább erőltetjük egymás mellé a nem össze illő részeket, annál nagyobb káosz fog kirajzolódni, és annál nehezebb lesz a feladatunk, amikor újrakezdjük majd az építkezést.

Meditatív figyelem, és spirituális harmónia


E két dolog szükséges ahhoz, hogy a megfelelő ritmusérzéket eltaláljuk. Sokan vagy nagyon lustán, vagy pedig türelmetlen kapkodással rakosgatják a kis puzzle-okat az életükben. Egyik sem túl jó, ugyanis nem tudjuk sürgetni a dolgokat, mert hiába kapkodunk, akkor csak egyre több hibát vétünk, és valójában nem is jutunk előbbre annál, mint ahogy a természetes fejlődésünk megkívánja. A nagyon lusták pedig lemaradnak sok-sok apró részletről, aminek az egymáshoz illesztése pedig csodálatos képeket rajzolna ki az életükben.

Gyönyörködhetünk az egyre inkább körvonalazódó képben, amit látunk, azonban találhatunk még egy ennél is nagyobb élményt összerakosgatás közben. Ha néha-néha felpillantunk, azt vehetjük észre, hogy mellettünk, minden egyes ember rakosgatja a maga kis puzzle-ját. Van, aki ügyesebben, van, aki kevésbé. Mindenkinél ilyen-olyan módon, de körvonalazódik valamiféle kép. Ha ezt észrevesszük és elkezdjük figyelni, akkor látjuk csak, hogy milyen messzire nyúlik ez a kép, hiszen a föld minden lakója rakosgatja a puzzle-t. Sőt, ezek egyre jobban egymásba érnek! Itt-ott összekapcsolódnak, összefonódnak, és azt láthatjuk, hogy bizonyos képrészleteket már együtt rakosgatunk, együtt építünk. A kép kirakásának sikerében itt már egymásra is vagyunk utalva. Lélegzetelállító ez az óriási közös kép, ahogy kirajzolódik, ahogy felépül szépen lassan, és illeszkedik egymáshoz.

Valószínűleg ez a cikk, ez az írás is egy egészen apró kis elem, kis puzzle darab az életedben, amelynek talán már meg is van a helye. Kívánom, hogy ha helye van a nagy egész képben, akkor találd meg és illeszd be oda, ahová való. Kívánom még, hogy valódi spirituális harmóniára lelj életed puzzle-jának rakosgatása közben, és hogy egyre többször tekints fel, és vedd észre a nagy és közös képet is. Gyönyörködj a kirajzolódó képekben, találd meg bennük az összefüggéseket és a harmóniát. Ne bánkódj, ha itt-ott még nem látszik teljesen a kép. Kellő türelemmel és kitartással rakosgasd egymás mellé a részleteket, hogy végül aztán valóban kibontakozhasson egy nagy és gyönyörű kép, ami mellé aztán mindenki odateheti a sajátját is, ha annak épp ott van a helye.


A Kolostor Őre
www.meditacionk.blogspot.com


 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL